Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-23 19:14:00

Néhány ezer ember előtt emlékezett Márki-Zay Péter és az ellenzék

Néhány ezer ember jelenlétében beszéltek a Hősök tere és az Andrássy út sarkán az ellenzék miniszterelnök-jelöltjei október 23-án.

Jakab Péter: a valódi rendszerváltás az elszámoltatással kezdődik

Egy évvel ezelőtt 6 ellenzéki párt elnöke megígérte, hogy ma egy közös színpadon fog állni az ellenzék 106 képviselőjelöltje és miniszterelnökjelöltje. Az ígéretet teljesítettük, itt vagyunk, együtt vagyunk, győzni fogunk – erről Jakab Péter Jobbik-elnök beszélt az ellenzék tüntetésén a Hősök terén.

Nektek köszönhető, hogy leomlottak a pártok közötti falak – mondja a választóknak, hozzátéve: itt az idő, hogy megteremtsék a nemzet egységét. Az Orbán-rezsimnek múltja van, de jövője nincs. A jövő azokért, akik nem alkusznak – mondta a Jobbik elnöke.

Orbán még 20 évre tervez, "mi is addig tervezünk vele, csak a Csillagban" – mondta a Jobbik elnöke, aki szerint "diktátorokkal nincs alku", egymással viszont igen. Az összefogás egységes, de sokszínű – tette hozzá Jakab Péter.

56-ban orosz tankok, ma orosz hitel érkezik, szerinte 56-ban 200 ezren menekültek el az országból, ma 1 millióan – mondta a Jobbik elnöke.

Büszke nemzetet akarok, amelyiket nem lehet megalázni – mondta Jakab Péter, megígérve, hogy a „kisemmizett nemzet” visszakapja, amit elvettek tőle.

11 év után itt az ellenzék válasza a Fidesznek oszd meg és uralkodj helyett egyesítsd és szolgáld – mondta a Jobbik elnöke, aki szerint a valódi rendszerváltás az elszámoltatással kezdődik. Kövér elvtárs, remegjen a bajusz, mert a mi kezünk nem fog – zárta beszédét a Jobbik elnöke.

Fekete-Győr: történelmi momentum ez

Fekete-Győr András arról beszélt, hogy megtelt az Andrássy út a Kodály köröndig. 2020 őszén megígérték szavazóiknak, hogy ma kiállnak a közös miniszterelnökjelölttel és a közös jelöltekkel. Történelmi momentum ez, soha nem fogja elfelejteni, és lehet, hogy az év végén születendő gyereke 18 év múlva a történelem érettségire tanulni fog róla.

Konzervatívok és progresszívek döntöttek úgy, hogy lerázzák magukról az orbáni önkényt – értékelte Fekete-Győr András.

1956-ban és az előválasztáson is a fiatalok meneteltek az élen – mondta a Momentum leköszönt elnöke. Úgy döntöttetek, új arcokat és új lendületet adtok az ellenzéknek, mint Hadházy Ákost, Orosz Annát és Márki-Zay Pétert – mondta a tüntetőknek.

Fekete-Győr András szerint Márki-Zay Pétertől retteg a Fidesz, mert bizonytalanok 100 ezreit képes behozni az összefogás ernyője alá. Fekete-Győr szerint az Andrássy út másik végén Orbán Viktor utolsó október 23-i beszédét mondta el. Sok fideszes honfitársunk először tud szavazni egy valóban keresztény-konzervatív jelöltre, Márki-Zay Péterre – értékelte a helyzetet Fekete-Győr András.

Azt reméli, az új politikai generáció vállalni fogja a politikai felelősséget minden helyzetben – mondta, hozzátéve: bizonytalanok és kiábrándult fideszesek 100 ezreivel kell felborítani a status quót és kétharmados többségre szert tenni 2022-ben.

Soha nem volt a rendszerváltásra akkora remény, mint most – tette hozzá Fekete-Győr András.

Dobrev Klára: tavasszal vagy győzünk, vagy együtt bukunk el

Nagy öröm, hogy itt vagyunk mindannyian, és hogy eljutottunk idáig – kezdte beszédét Dobrev Klára, aki Göncz Árpád szavait idézte arról, hogy 56 mindenkié. 2021-ben értjük ennek a mondatnak a tartalmát? – tette fel a kérdést. Demokratának lenni azt is jelenti, hogy elfogadjuk, hogy sokfélék vagyunk.

Demokratának lenni azt is jelenti, hogy nem mondom azt senkinek, hogy nincs itt helyed – tette hozzá. Másféle válaszokat adunk arra is, mit jelent magyarnak lenni – mondta a DK miniszterelnökjelöltje.

Sokféle módon gondolkodunk arról, mi történt 100, 50, 30, vagy akár 4 éve, de most kaptunk egy esélyt, hogy jövőre demokraták, jobboldaliak és baloldaliak, liberálisok és konzervatívok, hogy elűzzük Orbán Viktor rendszerét – mondta Dobrev Klára, aki szerint a következő fél évben nekik, politikusoknak is bizonyítaniuk kell. Jövő tavasszal vagy mindannyian győzni fogunk, vagy mindannyian együtt fogunk elbukni – tette hozzá.

Karácsony: hú de sokan vagyunk

A főpolgármester szerint ünnepelni és emlékezni gyűltek össze, nemcsak 1956, de 1989 október 23-ra is, a köztársasági eszme születésnapjára.

A köztársasági eszme a szabadságról, egyenlőségről és a kölcsönös felelősségvállalásról szól – mondta Karácsony Gergely, aki szerint 56 letépte a nemzeti trikolórról a hazug politika jelképét. Most az a cél, hogy a nemzeti lobogót ne szentségtelenítse be Orbán Viktor gonosz rendszere – tette hozzá a főpolgármester, aki szerint talán nem küzdöttünk eleget a köztársaságért.

Tudjuk, hogy a magyar nép semmivel nem rosszabb más európai népeknél, és jó magyarnak lenni azt is jelenti, hogy senkit nem gyűlölünk ebben a hazában.

A legszelídebb forradalomnak is kell vezető, és ez a közös nevező a mi vezetőnk, aki a szeretet hatalmával győzi le a gyűlölet rendszerét, és ez a vezető Márki-Zay Péter – konferálta fel a főpolgármester az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjét

Márki-Zay: ebből lett elege a magyaroknak 1956-ban

1956. október 23-án a magyaroknak a pártállamból lett elegük, most nekünk ugyanebből lett elegünk – mondta Márki-Zay Péter, aki 56 a kicsik forradalma volt, akik most mi vagyunk, együtt vagyunk a kicsik, akikhez csatlakoztak a nagyok, a pártok.

Ha közösen harcolunk a közös ellenség ellen, akkor győzni fogunk. Nagy Imre, aki részese volt a kommunista elnyomó gépezetnek, a jó oldalra tudott állni. Ne azt nézzük, ki van mellettünk, hanem hogy ki áll velünk szemben – mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki szerint most teljes összefogással meg tudják mutatni, hogy ők a többség.

A nemzetünkről, új alkotmányunkról, az európai ügyészséghez történő csatlakozásról van szó – hangsúlyozta az ellenzéki miniszterelnök, aki többfordulós választást, az ügynökakták nyilvánosságát sürgette.

Ki fogják utasítani a Fidesz által betelepített „bűnöző migránsokat”, és „a fideszes politikusok is nyíltan vállalhatják a homoszexualitásukat, mert abban nincs semmi szégyen”.

Azok vádolnak minket Gyurcsánnyal, Sorossal és migránsokkal, akik 12 évig nem bizonyítottak rá semmit Gyurcsány Ferencre, és nem bizonyították rá Sorosra, hogy migránsokat akar betelepíteni.

Ma olyan csatlakozni a Fideszhez, mint 1989-ben belépni a Munkásőrségbe – mondta Márki-Zay Péter.

Juttassuk el az igazságot mindenhová – kérte követőitől Márki-Zay Péter, aki szerint a civilek és pártok lendületét el kell juttatni 2022. áprilisáig. Nincs nyerhetetlen körzet, csak elszántság és munka kérdése a győzelem – mondta Márki-Zay Péter.

Egyetlen kérdés van, Fidesz vagy nem Fidesz. Abból a gödörből, amelybe Orbán Viktor vezette az országot, egyetlen irányban van kiút, nem jobbra, nem balra, csak felfelé – mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki ezután a színpadra szólította jelölt-társait és a 106 egyéni képviselőjelöltet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink