Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-23 16:10:00

Díjat kapott Dzsudzsák Balázs

A futbalistát Debrecen városa Hajós Alfréd-díjjal tüntette ki.

A DVSC 108-szoros válogatott labdarúgója kapta a díjat, melyet a klub honlapja szerint azoknak ítélnek meg, akik a versenysportban, a szabadidősportban, az utánpótlás-nevelésben, a sportvezetői, edzői szakterületeken magas színvonalú munkát végeznek, valamint azon sportolóknak, akik kimagasló eredményeket értek el, illetve azoknak, akik a testnevelés és a diáksport terén éveken keresztül kiemelkedő sportszakmai, oktatói munkájukkal maradandó értékeket nyújtó tevékenységet folytattak – tájékoztat az MTI.

A 34 éves Dzsudzsák Balázs 2005-ben mutatkozott be a DVSC felnőtt csapatában, ahol hamar meghatározó játékossá vált. Részese volt a klub első bajnoki címe megszerzésének.

2007-ben behívták a felnőtt nemzeti együttesbe is, 108-szoros válogatottként Király Gáborral együtt csúcstartó a szereplések számát tekintve. Válogatottbeli legnagyobb sikereként részt vett a 2016-os Európa-bajnokságon, ahol ő volt a csoportgyőztesként nyolcaddöntőig jutó magyar együttes csapatkapitánya. A portugálok elleni összecsapáson két gólt is szerzett.

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink