Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-21 12:16:00

Újabb részletek a magyar rendszámú kisbuszban talált migránsok haláláról

A boncolás előzetes eredményei szerint fulladás okozhatta annak a két migránsnak a halálát, akire egy igazoltatás során találtak rá egy magyar rendszámú kisbuszban több társukkal együtt az osztrák-magyar határ közelében - közölte az eisenstadti (kismartoni) ügyészség egyik szóvivője csütörtökön.

A rendőrség korábban azért nem feltételezte a fulladásos halált, mert a kisbuszban tartózkodó többi ember viszonylag jó állapotban volt. A hatóságoknak sikerült tisztázniuk a két férfi személyazonosságát.

Mindketten 33-37 év közötti szíriai állampolgárok voltak. Családjukat diplomáciai úton értesítik halálukról.

A feltartóztatott kisbuszban utazó, további 27 migráns menedékhez folyamodott Ausztriában - mondta el Helmut Marban rendőrségi szóvivő. A csoport tagjai 17 és 47 év közötti férfiak. A menedékjogi eljárás megindítását követően átadják őket a menekültügyi hatóságoknak.

A feltételezett embercsempészt továbbra is körözik, de az illető nyom nélkül eltűnt - tette hozzá a rendőrségi szóvivő. A sárga színű, Renault típusú kisbuszt kedden tartóztatták fel osztrák katonák a Soprontól mindössze néhány kilométerre fekvő burgenlandi Siegendorf (Cinfalva) közelében. A jármű sofőrje elmenekült az igazoltatás elől.

2015 augusztusában 71 halott migránsra bukkantak egy Magyarország felől érkezett hűtőkocsiban, szintén Burgenland tartományban. Az embercsempészt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A büntetőeljárás Magyarországon zajlott, miután a hűtőkocsiba zárt emberek valószínűsíthetően magyar területen vesztették életüket.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink