Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-20 19:53:00

Uniós pénzekkel élhettek vissza a polgármesterhez köthető cégek Villányban

Értetlenül áll a Jobbik dél-baranyai képviselőjelöltje – ahogy ő nevezi – „a villányi csoda előtt”. A csoda abból áll, hogy az utóbbi években az oda érkező fejlesztési pénzek jelentős részét település polgármestere a saját cégeivel nyerte meg. 14 és fél milliárd forintból a város vezetője az eddigi adatok szerint több mint 10 milliárd forintnyi megbízáshoz jutott a cégein keresztül. A Jobbik szerint Baranyában nem egyedi esetről van szó. Az ATV Híradó riportja.

A polgármesterhez köthető cégek kaptak uniós támogatásokat az ellenzék szerint

 

A Jobbik szerint mindenképpen gyanús, ha egy település polgármestere az odaérkező fejlesztési pénzek kétharmadát elviszi. Az ellenzéki párt dél-baranyai jelöltje szerint Villány vezetője a cégein keresztül az utóbbi években érkező pénzekből jelentős megbízásokhoz jutott.

Mint azt Schwarcz-Kiefer Patrik híradónknak megmutatta, a cégek mind egy rossz állapotú épületbe vannak bejegyezve, az udvarban viszont ugyanitt egy többszázmilliósra tehető, modern palotát húztak fel.

A jelölt szerint ehhez jól jött a sok megbízatás. Elmondása szerin 14,5 milliárd forint érkezett összesen Villányba, melyből a polgármester, a hozzá köthető cégeken keresztül 10,5 milliárd forintot kapott. „Leginkább állattartó telepek teszik ki az összeg nagy részét és egyébként négy-öt cég érintett ebben. Ezek között egy olyan van, amelyik valóban jelentős foglalkoztatóként jelen van itt Villányban” – magyarázta.

A Jobbik jelöltje azt mondta, hogy ha sikerül az ügy részleteit is feltárni, akkor a hatóságokhoz fordulnak, de az OLAF-nál is bejelentést tesznek, mert szerintük uniós pénzekkel történhetett visszaélés. Az ellenzék szerint a megye nagyon rossz helyzetben van, így különösen elítélendő az egyéni érdekek előtérbe helyezése. „Baranya megye a megyék utolsó helyét foglalja el, mind gazdaságilag, mind társadalmi szerkezetében. Minden fillérnek örülnénk, ami a térség fejlődését szolgálja, de az egyéni meggazdagodást egyáltalán nem tudjuk jó szívvel nézni” – nyilatkozta híradónknak Szarkándi Lajosné, a DK megyei képviselője.

A jobbikos állítással kapcsolatban kerestük a kisváros polgármesterét, de őt sem a hivatalban, sem telefonon nem értük el. A térség parlamenti képviselőjét is hívtuk, ő sem vette fel a telefonját. A megyei közgyűlés kormánypárti elnöke telefonon azt mondta, hogy neki nincs rálátása ezekre a Villányba érkezett forrásokra.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink