Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-20 11:10:00

MSZP: nyitottak vagyunk a hetedik frakció elképzelésére

Tóth Bertalan szerint elkezdett félni a Fidesz, mert tudják, hogy 2022-ben bukni fog a kormány. Az MSZP társelnöke a hetedik frakció ötletére nyitott lenne, szerinte elfogadható Márki-Zay Péter érvrendszere is ezzel kapcsolatban.

Felmerül a kérdés, hogy hogyan kerül egy baloldali szociáldemokrata párt egy jobboldali konzervatív jelölt mögé - ezzel kapcsolatban azt mondta az MSZP társelnöke, hogy szimplán úgy, hogy mind a hat párt beállt a közös miniszterelnök-jelölt mögé, de alapvetően úgy gondolták a döntés pillanatában, még az eredmények előtt, hogy Márki-Zay Péternek nagyobb esélye van leváltani a kormányt.

Nem terveznek ellenzékben maradni, most már rendezni fognak mindent és hadrendbe állnak – mondta Tóth Bertalan az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Márki-Zay azon kijelentésére, miszerint meg kell tisztítani az MSZP-t is, úgy reagált, hogy az előválasztásnak volt ebben nagy szerepe, szerencsére nem nekik kellett dönteniük a jelöltekről, hanem a szavazók választották őket, szerinte ezt jelenthette a „megtisztítás” folyamata.

A minisztelenök-jelölt „tiszták szövetsége” kifejezése érdekes értelmezéseket nyert, úgy tűnt, mint hogyha a DK és Jobbik ennek nem lenne tagja, de Tóth Bertalan kiemelte, hogy ebbe a teljes összefogás beletartozik, együtt fogják leváltani az Orbán-kormányt.

A hetedik frakcióra nyitott lenne a társelnök, szerinte elfogadható Márki-Zay Péter érvrendszere is, hiszen miniszterelnök lesz, és egy nagykoalícióban kifejezetten jelentős szerepe van a frakcióknak, de kiemelte Tóth, hogy a hat párt döntése szükséges ehhez.

A Magyar Szocialista Pártnak a legfontosabb a bérlakás-építési program, az épület-szigetelési program, az alacsony jövedelmek adómentessége vagy alacsonyabb adóval való terhelése, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása, a szociális háló újraszövése és még sok más program, amikhez ragaszkodnak, de ezek benne is vannak a Közös Alapban, amit a hatpárti összefogás már egyszer elfogadott, Márki-Zay pedig biztosította róla a képviselőt, hogy támogatni fogja és megvalósítja ezeket.

A Fidesz fél a bukástól?

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink