Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-20 19:40:00

Gundel Takács Gábor: „Senkinek nem jutott eszébe gasztroműsort csinálni egy Gundel nevű emberrel”

1100 jelölt, több ezer kérdés. Ide csak azok kerülhettek be, akik a Géniusz tesztjén a legjobban teljesítettek. A Heti Napló riportja a Géniuszról.

Az előbbiek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy Magyarország legokosabb emberei vetélkednek majd a végső győzelemért az ATV most induló új kvízműsorában, a Géniuszban.

A műsorvezető az a Gundel Takács Gábor, akit nyilván senkinek nem kell bemutatni. Rengeteg helyre hívják, vagyis válogathat a kvízműsor-tervek között. A Géniuszra mégis azonnal igent mondott.

Műsorvezetőként Gundel Takács Gábor először szerepel ATV-n. „Gundel Takács Gábor Magyarország kvízmestere, akit az egész ország méltán ismer, és szeret, nem véletlenül” – mondja az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd arról, hogy miért Gundel Takács Gáborra esett a választás. „Egy nagyon tisztességes televíziósról van szó, aki nagyon intelligens, a válaszok egy részét ő maga is tudja, tehát ő egy olyan hiteles műsorvezető, akinek itt a helye” – tette hozzá Németh S. Szilárd.

Wisinger János a Géniusz producere szerint a játék olyan, mint egy wimledoni verseny. „Minthogyha Wimbledonban Federer és Nadal játszana minden egyes meccset egymás ellen. Mert ezek nagytudású csávók. És iszonyatosan pattog a labda. Jönnek-.mennek a kérdések.”

Merthogy a Géniuszban az összes forduló egy párbaj. A szabály tulajdonképpen egyszerű: a párbaj győztese továbbmegy, a vesztes meg indulhat haza. Kicsit olyan ez, mint a labdarúgó világbajnokságon a kieséses szakasz.

Vagyis a játékosoknak a sorozatterhelést is bírniuk kell. Egy sporthasonlatot már mondtam az előbb, most jöjjön egy másik. Szilágyi Áronnak az olimpiai bajnoki címhez öt egymás utáni asszóban kellett csúcsformát hoznia. Ha bármelyik meccset elvesztette volna, ha csak egyszer nem koncentrált volna eléggé, nincs olimpiai aranyérem. Na ilyen a Géniusz is. Itt nincs vigaszág, vagy második lehetőség. Tízszer kell nyerni egymás után. Ráadásul a válaszadásra mindig csak 5 másodperc van, ami elképesztően kevés. Egyébként a producer a nézőknek is azt javasolja, hogy sorozatként nézzék a vetélkedőt, hogy lássák a sikeres versenyzők fejlődését, esetleg látványos csődjét. Mert ugye az is előfordulhat.

Heti Napló Sváby Andrással 2. rész - 2021.10.17.

 

Németh S. Szilárd vezérigazgató elmondta: „A Géniusz az idén az ATV legnagyobb költségvetésű műsora, több mint fél éve készülünk erre a produkcióra, egy nagyon alapos tervezés előzte meg. Az a célunk, hogy több generációt megszólítsunk, hogy visszahozzunk a tv képernyők elé olyasnokat, akik már leszoktak a tévénézésről. Hisszük azt, hogy az ilyen intelligens televíziózásra még mindig komoly igény van Magyarországon.”

A kvízműsorokba általában nem engedik be azokat, akik máshol már nagyot nyertek. Merthogy nem akarják, hogy újra taroljanak. A Géniusz szerkesztői éppen ennek ellenkezőjét találták ki. Összegyűjtötték azokat, akik az elmúlt években a legjobbak voltak a különböző tévés vetélkedőkben.

„Összeszámoltuk, hogy ez az első 40 ember, akikkel nekifutottunk az első felvételi etapnak, ők összesen nyertek 270 millió forintot, és három autót. Szóval itt tényleg okos emberek voltak, ráadásul ők már volt, hogy játszottak is egymással” – mondja erről Gundel Takács Gábor.

Gundel Takács Gáborról sokan tudják, hogy telesportosként kezdett, és utána vált kvízmesterré. Mint kiderült, az egyik, a másikból jött.

„Amikor a Játék határok nélkül indult, az első évad után rájöttek, hogy kellene valaki, aki tud közvetíteni is. És hát ki tud közvetítetni? Nyilván egy sportriporter, hát nézzünk szét a sportosztályon, a fiatalok között. És akkor valamiért rám esett a választás. És én akkor kerültem ki, a sportosztályon kívülre is” – emlékezett vissza a műsorvezető.

Kommentátorként közvetített világbajnoki elődöntőt is, vagyis a legjobbak között tartották számon, de kvízmesterként mégis népszerűbb lett. Az Áll az alku, vagy a Maradj talpon biztosan nem lettek volna olyan népszerűek, ha nincs bennük Gundel Takács Gábor kapcsolatteremtő képessége és a fanyar humora.

„Talán az egyetlen, ami kimaradt az életemből, de nem vagyok betege annak, hogy csináljam, az, hogy még senkinek nem jutott eszébe gasztroműsort csinálni egy Gundel nevű emberrel. És ha egyszer felkérnének rá, és olyan lenne a formátum, akkor azt szívesen csinálnám, de mondom, nem vagyok belegebedve, hogy egy ilyet csinálnék. Ha az élet hozza, akkor hozza, ha nem, akkor nem” 

– mondja a műsorvezető. ​

​atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink