Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-19 16:21:00

Kálomista Gábor szerint nem vetítik majd eleget az Elk*rtukat

Hamarosan debütál a 2006-os eseményeket feldolgozó Elk*rtuk. A vezető producer szerint továbbra is tart a film körüli „furcsa herce-hurca”, és még mindig kevés vetítési időpontról sikerült megegyezni a mozikkal. Kálomista ellenben úgy gondolja, a filmjük „közérdeklődésre számot tarthat”, és azt mondja, az előzetes számok is ezt bizonyítják.

Október 21-én kerül sor az Elk*rtuk című film díszbemutatójára a budapesti Corvin Moziban. Kálomista Gábor a film vezető producere az ATV Start című műsorában azt mondta, nagyon izgulnak, nemcsak a bemutató miatt, de a fogadtatás miatt is. Izgulunk, hiszen sokat dolgoztunk rajta az elmúlt másfél évben, és most mérettetik meg, hogy jó munkát végeztünk-e – vélekedett a producer, aki szerint a nemzetközi alkotógárda remek munkát végzett. Kálomista elmondása szerint már most sokan bizalmat szavaznak a filmnek, és ezt bizonyítják az előzetes jegyeladások is.

Azt mondta, az Elk*rtuk egy „erős bázison álló” politikai krimi, ugyanis sok érintettel beszéltek az alkotás során, de azért nem mindenkivel.
Kálomista arról is beszélt, hogy a számok is azt bizonyítják, és ő is úgy gondolja, hogy az Elk*rtuk „közérdeklődésre számot tarthat”, ezért sajnálatos, hogy kevés vetítési időpontról sikerült eddig megállapodni a mozikkal. „Vagy ennyire nem értenek a szakmájukhoz, vagy másmilyen politikai megszállottságból próbálnak egy filmet ellehetetleníteni” – fogalmazott a producer.

Hozzátette ugyanakkor, hogy ezt az Elk*rtuktól függetlenül is így gondolja. Ugyanis – mint arra felhívta a figyelmet – egy befejezetlen magyar filmtörvény bár támogatja a magyar filmeket, a hollywoodi kasszasikereket részesíti előnyben.
Kálomista szerint egyébként nincs abban semmi különös, hogy művészfilmmé minősítették a filmjüket, ugyanis elmondása szerint szinte minden magyar film megkapja az art besorolást.

Október 21-től vetítik a mozikban az ELKxRTUK című filmet

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink