Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-19 13:21:00

Megszavazta a parlament Szabó Tímea drákói, 9,7 milliós büntetését

​​A kormánypárti képviselők megszavazták Kövér László szigorú döntését, Szabó Tímea közel 9,7 milliós büntetéséről. A párbeszédes frakcióvezető ugyanolyan Fidesz feliratos-kínai zászlós felsőben állva demonstrált a szavazáson, mint amiért a rekordbírságot kapta.

Rendkívüli pénzbüntetést rótt ki Kövér László házelnök Szabó Tímeára még június közepén, a Párbeszéd frakcióvezetője ugyanis a parlamentben, - amikor heves vita zajlott a Fudan Egyetemről -, kifeszített egy molinót, amelyen a Fidesz-felirat fölött a Kínai Népköztársaság zászlajának csillagai voltak láthatóak.

A mutatványért a házelnök 9 686 400 forintos megabüntetést rótt ki az ellenzéki politikusra. Az indoklásban az is szerepelt, hogy nem először kellett Szabó Tímeára pénzbüntetést kiszabni a házszabályi rendelkezéseket sértő cselekménye miatt.

A mentelmi bizottság ülésén Szabó Tímea a szankciót “önkényesnek, jogszerűtlennek, megalapozatlannak” nevezte, de kérelmét - 3 igen, 3 nem szavazattal - elutasították. Ezért kérte szeptember 27-én a házelnöki döntés hatályon kívül helyezését az Országgyűléstől.

Az Országgyűlés ma vita nélkül döntött Kövér László határozati javaslatáról és 114 szavazattal, 47 ellenében, 2 tartózkodás mellett fenntartotta a házelnöki döntés hatályát - így Szabó Tímea tiszteletdíja közel tízmillióval csökken. A szavazás közben nagy volt a zúgolódás az ellenzéki padsorokban, Szabó Tímea állva, fehér felsőben demonstrált, aminek az elején ugyanaz látszott, mint a molinón, amit nyáron kifüggesztett: a Fidesz felirat a Kína Népköztársaság zászlajára nyomtatva.

atv.hu

A Géniusz Gundel Takács Gáborral ma este 20:30-tól lesz először látható az ATV-n.

Ajánlom

További belföldi híreink