Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-19 05:54:00

85 embert kellett kimenteni a nyíradonyi hoteltűzből

Hatalmas lángokkal égett le egy nyíradonyi szálloda teteje. Vendégeket és dolgozókat, összesen 85 embert kellett kihozni az épületből, szerencsére senkinek nem esett baja. A környék valamennyi tűzoltóját a helyszínre riasztották. Az utómunkák még hétfő délelőtt is tartottak. A károkat egyelőre becsülni sem lehet. Az ATV Híradójának riportja.

Szörnyű látvány fogadta a Nyíradonyhoz tartozó Tamásipusztán álló szállodához érkező tűzoltókat. A teljes tetőszerkezet égett, a hatalmas lángok rövid idő alatt szétterjedtek a négycsillagos szállodában. A Borostyán-Med Hotelben egyébként magánklinika is működik, több szakorvos is rendel a hotelben. A tűzoltók gyorsan a helyszínre értek.

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar megyei Katasztrófavédelem szóvivője elmondta: 63 tűzoltó vonult a helyszínre, összesen kilenc településről érkeztek az egységek. Körülbelül kilenc vízsugárral határolták körbe az épületet.

A szállodából 85 embert kellett kimenteni. Sokan még a holmiaikért sem tudtak felmenni a szobájukba, de mindenki sértetlenül megúszta a tüzet.

„A szakemberek, a tűzoltóság és a rendőrség munkatársai megfeszített erővel dolgoznak azon, hogy a káresemény mielőbb elhárításra kerüljön és, hogy megvédjék az emberéletet, ami a legfontosabb” – fogalmazott a helység polgármestere, Tasó Béla.

A lángokat hétfő hajnalra sikerült elfojtani, de még aznap délelőtt is tartottak az utómunkák. A vendégek közül többen is visszatértek, hogy a bent maradt holmijaikat elvigyék. Azt mondták, hogy kora este vették észre a szellőzőkből ömlő füstöt. Egy hölgy a férjével és a kisunokájával Lakitelekről jött három napra a szállodába.

„Lejöttünk, és pár percen belül lejött fentről, a tetőtérből, a szellőzőkön keresztül a hatalmas füst. Kimenekültünk, és utána már csak azt láttuk, hogy menekítik az embereket, jöttek a tűzoltók. Szerencsére még össze tudtuk kapkodni a cuccunkat és kijöttünk az épületből”

 – nyilatkozta híradónknak a vendég.

A tűz keletkezésének okát még vizsgálják, de a helyszínen többen is mondták, hogy egy kandalló kéményének hibája miatt csaphattak fel a lángok. A károkat egyelőre még becsülni sem lehet.

Kigyulladt egy luxushotel és magánklinika

atv.hu 

Ajánlom

További belföldi híreink