Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-19 05:07:00

Egészséges kisfiút hagytak a hatvani kórház babamentő inkubátorában

Az Esti Dániel nevet kapta az a kisfiú, akit vasárnap este tett valaki a hatvani kórház babamentő inkubátorába. Ebben a kórházban ez az újszülött már az ötödik baba, akit sikerült így megmenteni. Az ATV Híradójának riportja.

Nem tudni, hogy ki és miért vitte a kisfiút a hatvani kórház inkubátorába, mert a rendszer teljesen anonim. Vasárnap este negyed nyolc körül szólalt meg a csengő a kórház csecsemőosztályán, ami jelezte, hogy baba van az inkubátorban.

"Valódi újszülöttről van szó, tehát egy néhány órás csecsemőről beszélünk, és semmilyen károsodását nem láttuk. Nagyon szépen, gondozottan lett ellátva, mielőtt behelyezték az inkubátorba" - mondta Híradónknak Szedlák Miklós orvosigazgató.

A kisfiúhoz Híradónk stábja nem mehetett be, így felvételeket sem tudtak róla készíteni. 56 centiméter hosszú és 4000 gramm súlyú, teljesen egészséges kisfiút tett az édesanyja az inkubátorba. Ezt egyébként bárki megteheti, aki úgy dönt, hogy nem tudja a gyermekét felnevelni.

A kórház mellett 24 órában működik az inkubátor. 2013-as átadása óta a kis Dániel már az ötödik baba, akinek megmentette az életét.

Szedlák Miklós elmondta, hogy az inkubátor állandóan be van kapcsolva, és stand by állapotban van. Ki lehet nyitni, és ha a szülő behelyezte a gyermeket, akkor egy csengővel tud a dolgozóknak jelezni.

Ilyen esetekben a rendőrség nem indít vizsgálatot. A múlt héten Fonyódon kutyasétáltatók találtak egy buszmegállóban egy egészséges kislányt. Az ő élete csak a véletlenen múlt. Anyja ellen emberölés kísérlete miatt indult eljárás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink