Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-17 21:44:00

Barkóczi: az eredményekből azt látni, hogy két párt maradt állva

A DK szóvivője az ATV Egyenes beszéd extra című műsorában azt mondta, be fognak állni Márki-Zay Péter mögé, a cél ugyanis az, hogy lebontsák Orbán Viktor rendszerét, mindannyian azért fognak dolgozni, hogy Márki-Zay miniszterelnök-jelöltségével ez sikerüljön is.

Barkóczi Balázs úgy véli, jó hangulatú, aktív időszakon vannak túl, ott voltak a kampány közelében, köszönetet mondott a csapatának, az aktivistáknak. Szerinte a választás eredményét az elnökség a héten fogja értékelni.

Hangsúlyozta, hogy nincs kérdés, a DK mindvégig elkötelezett volt a hatpárti összefogás mellett, és amellett, hogy ennek az összefogásnak kell győznie jövő tavasszal, ezért fognak dolgozni.

Arra a kérdésre, hogy az eredménynek van-e tanulsága, a szóvivő azt mondta: ők azok, akik megerősödtek ebben az előválasztási versengésben, a Jobbik mellett a DK tudta stabilizálni a saját pozícióit. A DK megkerülhetetlen résztvevője az ellenzéki közösségnek, ők így készülnek jövő áprilisra is - tette hozzá.

Szerinte az eredményekből azt látni, két párt maradt állva, a DK és a Jobbik, minden további kérdésben a hatpárti összefogásnak kell majd dönteni, ezt rájuk bízzák. Ha október 23-án lesz egy közös ellenzéki kiállás, azon a DK részt fog venni - jelentette ki.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink