Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-16 07:27:00

Sokaknak nem telik tüzelőre, van aki a fűtésszámlát nem tudja fizetni

Tegnap hajnalban mínusz 5 fokot mértek Nógrád megyében, fűtés nélkül ezt a hideget már nem lehet átvészelni. Sokan vannak viszont, akiknek nem telik tüzelőre, vagy éppen a fűtésszámlát nem tudják befizetni. Az önkormányzatok több helyen fát adnak, máshol pedig pénzzel segítenek. Az ATV Híradó riportja.

Sokan szorulnak fűtéstámogatásra

 

Az ötezer fő feletti önkormányzatoknak szociális tűzifa vásárlásra nem kaphatnak állami segítséget. Hajdúhadházra is ez vonatkozik, így ott saját bevételeikből próbálnak segíteni a rászorulóknak. Októberre, novemberre, decemberre, januárra és februárra egyaránt 8 ezer forintot, vagyis összesen 40 ezer forint támogatást biztosítanak.

Az idei, szeptember óta érkező kérelmeket még nem összegezték, de a 13 ezres kisvárosban több százan élnek, akik számíthatnak segítségre.

Csáfordi Dénes, polgármester híradónknak azt mondta, a múlt évben több mint hatszáz támogatottuk volt, és több mint 40 millió forint értékben folyósítottunk támogatást.

A híradónknak nyilatkozó Kengyeli Dezsőné azt mondja, hogy ő már alig meri bekapcsolni a fűtését. A debreceni asszony szerint, ha nem kapna segítséget az önkormányzattól, fűtés nélkül maradna.

A Nógrád megyei Szécsényben tüzelővel támogatják azokat, akik nem tudják önállóan a fűtésüket megoldani. Stayer László polgármester elmondása szerint éves szinten körülbelül 250 igény szokott beérkezni hozzájuk. „Ezeket szinte teljes értékben – ha megfelelnek az előírt feltételeknek – ki tudjuk elégíteni” – nyilatkozta híradónknak.

Az ötezer főnél kisebb települések a kormánytól kérhetnek segítséget, melyből tűzifát vásárolhatnak, hogy azzal segítsék a rászorulókat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink