Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-16 07:45:00

Gundel Takács Gábor: Nem vállalok el bármit!

Gundel Takács Gábornak időbe telt elfogadnia, hogy nem lesz színész. Latinovits Zoltán és Bujtor István unokaöccseként sokáig ő is a színművészet felé kacsingatott, végül aztán a televíziózásban talált magára. Szerinte mindkettőnek ugyanaz a mozgatórugója: a kíváncsiság és az exhibicionizmus. A műsorvezető az igazi kérdésekről és igazi válaszokról, a Gundel-dinasztiáról, a hitről, a hitetlenekről, és a kultúráról is beszél a szombat esténként jelentkező Sorok között Lutter Imrével című műsor új évadának negyedik részében, ma este 22:50-kor az ATV-n.

Gundel Takács Gábor sosem akart tévés lenni, sőt, nagyon sokáig a színészi pálya vonzotta. Követte volna két nagybátyja, Latinovits Zoltán és Bujtor István példáját. Az élet azonban úgy hozta, hogy amit szinte görcsösen akart, kicsúszott a kezéből, viszont ami soha eszébe sem jutott volna, az elindult szinte magától. A műsorvezető Lutter Imrének mesélte el, hogy fiatalon külsős ügyelőként a sport osztályon dolgozott a tévében, akkoriban viszont még csak fel sem vetődött benne az, hogy ezen a vonalon kellene elindulnia. Bement dolgozni párszor egy héten, de közben csak a színészeten járt az esze, amatőr színjátszóban játszott és felvételizett a színműre is.

Az élet azonban bezárta előtte a színművészet kapuját, de kinyitott egy másikat, amikor az állami tévében meghirdettek egy riporterképzőt. A többi ma már történelem: Gundel Takács Gábor az egyik legismertebb sportkommentátor és számos nagynézettségű vetélkedő műsorral forrt össze a neve az elmúlt évtizedekben, és indul a Géniusz c. az ATV-n is. Lutter Imrének elmondta, ma már úgy látja, hogy ugyanaz a kettős belső késztetés hajtja a színészt és az újságírót is: a kíváncsiság és az exhibicionizmus. Éppen ezért nem bánja, hogy nem színész lett végül, mert televíziósként ugyanaz motiválja.

Azért ahhoz, hogy mára ő legyen az ország egyik legismertebb televíziós személyisége, hosszú és viszontagságos út vezetett. Lutter Imre műsorában mesél arról a 4 éven át tartó megterhelő időszakról, amikor a Danubius rádió reggeli műsorát vezette minden áldott hétköznap. Volt olyan, hogy éjjel háromkor végzett egy budapesti tévés forgatással, majd pedig a felesége vitte kocsival a vidéki rádiós felvételekre, reggel hatra. Ennyi ideje volt aludni a kocsiban. Ma már nagyon odafigyel a feltöltődésre, és arra, hogy ha a családjával van, akkor velük legyen teljesen. Nem vállal el bármit, nem köt kizárólagos szerződést egyetlen csatornával sem, mert nem szeretné, hogy olyan műsorba rakják be, amivel nem tud azonosulni.

Gundel azt is megosztotta Lutter Imrével, hogy normális viszonyok között a köztelevízióban lenne a helye. Ha lenne egy ilyen Magyarországon. De csak “papíron van, a gyakorlatban nincs” – mondja. Olyan helyen nem szívesen dolgozna, ahol a kérdéseire nem válaszolnak és ha véleményt mond, azt rossz néven veszik. Véleménye szerint mindenki tehetséges valamiben, és csak a saját felelőssége, hogy amit az istentől kapott, abba beletegye az alázatot, a kitartást, a munkát. Az éles megfogalmazásoktól sem mentes műsorban a kultúrát és a kulturáltságot hiányolja legjobban a mai társadalomból, amelyre József Attila versével világít rá. A ma este az ATV-n 22:50-kor kezdődő Sorok között Lutter Imrével adása humoros és megdöbbentő kulisszatitkokkal várja a nézőket.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink