Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-15 09:32:00

Életfogytiglant kapott a soroksári futónő-gyilkosság váldottja

Életfogytig tartó fegyházra ítélte pénteken a Fővárosi Törvényszék R. Szilvesztert, aki a vád szerint nyolc évvel ezelőtt megerőszakolta és megölte Kardosné Gyurik Krisztinát Soroksáron. A férfi leghamarabb 35 év múlva bocsátható szabadlábra feltételesen.

A 36 éves futónő holttestét egy bozótosban találták meg 2013-ban, a vádirat szerint az anyukát lemeztelenítették, majd durván bántalmazták, megerőszakolták és megfojtották. Az elkövető ezt követően magához vette az áldozata mobilját és elmenekült 2018 őszén laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak az évek óta börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen talált anyagmaradványok között, s az áldozat mobilját megtalálták a férfi börtönletétjei között – írja a 24.hu.

R. Szilveszter eleinte azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Azt állította, úgy került a helyszínre a DNS-e, hogy megpróbálta megvédeni a nőt, és közben megsérült. A genetikai szakértő vélemény szerint azonban az áldozat combján és különböző testrészein ugyanis kizárólag R. Szilveszter genetikai profilja volt kimutatható.

Nemrég tett írásbeli vallomásában a vádlott az állította,hogy a biciklijével haladt az ominózus napon, amikor észrevette a fűben fekvő nőt. Megnézte, sőt meg is fordította Krisztinát. Miután látta, hogy halott, ékszert keresett, de nem talált rajta.

Ezt követően pedig a bicskájával véletlenül megvágta magát, és a nő telefonjával lelépett a helyszínről. Arról pedig csak egy tévéműsorból értesült a börtönben, hogy a nő gyilkosság áldozata lett. Az ügyész a perbeszédében is életfogytiglant kért a férfire.

A bíró egyetértett a vádban foglaltakkal, ezért emberölésben, szexuális erőszakban és kifosztásban is bűnösnek mondta ki a férfit. Ezért őt életfogytig tartó fegyházra ítélte azzal, hogy leghamarabb 35 év múlva bocsátható szabadlábra feltételesen.

Lichy József, R. Szilveszter ügyvédje lapunknak azt mondta, az emberölésben és a szexuális erőszakban is fellebbeznek, és az ügyfele felmentését kérik. Jelenleg az ítélet indoklása tart.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink