Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-15 20:08:00

Dobrev Klára és Márki-Zay Péter még egyszer megpróbálja meggyőzni Önöket

A két ellenzéki miniszterelnökjelölt az Egyenes beszéd vendége volt.

Pereputty-törvény és európai minimálbér Dobrev Klára programjában

 

A következő ciklus végéig be kell lépni az euró előszobájába – erről Dobrev Klára, a DK miniszterelnökjelöltje beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Dobrev szégyennek nevezte, hogy Romániának és Bulgáriának is előbb lehet eurója, mint nekünk.

Bármi lesz az előválasztás végeredménye, el fogja fogadni – mondta Dobrev Klára.

A DK miniszterelnökjelöltje azt is elmondta, hogy az országot járva azt tapasztalta, hogy az embereknek elegük van a jobboldali kormányzásból.

Márki-Zay Péter az Egyenes beszédben elmondta: nem a programokban van markáns különbség, hanem a bizonytalanok megszólítására való képességben.

A stratégiai kérdés az, hogy ki az, aki meg tudja nyerni a választást, aki felelősen tud gazdálkodni, aki meg tudja tartani az ígéreteit. Emlékeztetett rá: a 2010 előtti kormányzás szerinte nem volt baloldali, és ő maga elhiszi Dobrevnek, hogy másképp kormányozna, mint 2010 előtt, a kérdés az, hogy a választók kinek hiszik el. Márki-Zay Péter szerint 2022 után szó sem lehet adóemelésről. Márki-Zay attól tart, hogy a Fidesz 2022-ben is üres államkasszát hagy hátra, mint 2002-ben. Ami az euróbevezetést illeti, Márki-Zay Péter szerint 2026-ig az euró előszobájáig el kell jutni, de nem megszorítások árán.

Márki-Zay Péter szerint az előválasztás után minden ellenzékinek szeretetben, békességben együtt kell dolgoznia a közös cél érdekében.

Lesz egység az előválasztás után?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink