Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-14 11:06:00

Márki-Zay azt mondja, SMS bizonyítja, hogy Dobrev nem mondott igazat

Az SMS-ek arról szólnak a polgármester szerint, hogy nem miatta, hanem Dobrev Klára miatt hiúsult meg az a közös nyilatkozat, ami a kampányban a békére szólított volna fel. A politikus ezt nyilvánosságra is hozza.

Mint emlékezetes, Dobrev Klára hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában mesélte az el, hogy Márki-Zay Péter korábbi napokban felhívta, hogy próbálják meg, hogy ne legyen nagy összeveszés. Márki-Zay szerint azt ajánlotta Dobrev Klárának, hogy egy közös nyilatkozatot adjanak ki, miszerint bárki is nyeri a második fordulót, a másik ott fog állni mögötte. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje azt kérte, vegyenek bele olyan mondatokat, hogy nem lehet mindent a második fordulóban, nem lehet bárkit, bármivel vádolni. Ez a nyilatkozat nem jött létre.

Márky-Zay a Spirit FM Aktuálban az mondta, hogy átadta azt az SMS-váltás újságíróknak, amely azt bizonyítja, hogy egyetlen mondat miatt nem született meg a közös nyilatkozat, amelyet Dobrev Klára erőltetett, hogy azonosak az esélyeik Orbán Viktorral szemben. Ezt Márki-Zay kihúzta a tervezetből, mert ez szerinte nyilvánvalóan nincs így.

Márki-Zay azt is elmondta, hogy összességében elégedett a szerdai miniszterelnök-jelölti vitával. Azt, hogy megkapta azt a jelzőt Dobrev Klárától, hogy alkalmatlan, azt már 3.5 éve hallgatja, főleg a Fidesz részéről. Ha pedig ezt a melódrámát nem számítja, akkor konstruktív volt a vita, nagymértékű egyetértés van közöttük a leendő kormányprogram tekintetében, aminek nagyon örül. Márki-Zay arra is felhívta a figyelmet, hogy olyan szocialista politikusok álltak mellé, mint Lendvai Ildikó, az MSZP egykori elnöke és számtalan szocialista polgármester. Szerinte nem véletlen, hogy olyan polgármesterek (Zugló és Kispest), ahol DK-s többség van a testületben, azok Dobrev mellé voltak kénytelen állni.

A beszélgetés itt hallgatható vissza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink