Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-14 20:09:00

Kocsis Máté: Soros György a világ legkorruptabb embere

A világ legkorruptabb emberének nevezte Soros Györgyöt a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, egy könyvbemutatón.

Kocsis Máté A Nagy Terv - A Soros-birodalom Közép- és Kelet-Európában című könyv bemutatóján szólalt fel, az eseményt a XXI. Század Intézet szervezte - írja az MTI.

A kormánypárti politikus a kerekasztal-beszélgetésen azt mondta, hogy Soros György üzletember a legkorruptabb, hiszen ő az, aki politikusokat vásárol meg saját haszna kedvéért.

Orbán Viktor tavaly decberben egy rádióinterjújában beszélt arról, hogy Soros György több alkalommal is megtámadta Magyarországot a nyilvánosság előtt. Úgy látja, hogy “Soros kétségkívül a világ legkorruptabb embere, csak jó a sminkje, filantrópnak van maszkírozva”.

Schmidt Mária, a XXI. Század Intézet főigazgatója úgy vélekedett, annak, amit Soros György ért nyílt társadalom alatt, az a lényege, hogy mesterségesen le kell rombolni a javak globális mozgása előtt tornyosuló minden akadályt: az identitásokat, a tekintélyeket, a helyi érdekképviseleteket. Fel kell számolni mindazt, ami gátolja a gazdasági érdekeket, a profitot - tette hozzá.

A Soros-terv létezik

Előtte a laudációjában Bayer Zsolt arról beszélt, hogy rengeteg munka áll a könyv mögött, és most, hogy a könyv megjelent, már „soha többé nem lehet azt mondani, hogy márpedig Soros-terv nem létezik”. Mint mondta, Soros György gondolkodásában meghatározó a popperi nyitott társadalom elmélete, Karl Popper bécsi filozófus művét 1945-ben adták ki a nyitott társadalomról. “Ebben leírja azt a mondatot, hogy aki saját nemzetét, népét, saját politikai közösségét szívében, lelkében vagy tudatában a többi fölé helyezi, vagy jobban szereti, az akár tud róla, akár nem, diktatúrát épít” - állapította meg Bayer Zsolt, aki előtte Kölcsey Paraibesisét idézte - melyben első helyen a haza szolgálata és felemelése áll -, és felvetette: “mi történt száz év alatt a világgal?”

Bayer kijelentette, hogy Soros György szándéka az, hogy az ember vallási, a nemzeti és a nemi identitását is lebontsa, mert így válik a társadalom puszta tömeggé, “amellyel valaki azt tehet, amit akar”. A Soros-féle „filantróp látszattevékenység” mögött mindig ugyanaz a szándék rejtőzik: a pénzszerzésé - állította Bayer Zsolt.

Békés Márton a “sorosizmusról”

A kerekasztal-beszélgetést Békés Márton, a könyv szerkesztője, a XXI. Század Intézet igazgatója moderálta, aki a bevezetőjében a nyitott társadalomról - amit a nyitott házassághoz hasonlított, hozzátéve, hogy bár sz ő felfogásuk szerint a házasság “éppen a zártság” - azt mondta: ha egy társadalmat eloldunk a rögzítettségtől, az szétesik és göbbé nem lesz társadalom. És ha a nyitott társadalom “Marxa” Karl Popper, akkor a “Leninje” bizonyára Soros György lesz - fogalmazott. Schmidt Máris meghatározására, a “sorosizmusra” utalva Békés Márton azt vezette le, hogy Sorosnak nem is a gondolatisága, hanem a “módszertana” figyelemre méltó. Utalt arra is, hogy a ‘80-as, ‘90-es években Soros György mintha az amerikai külügyi apparátusnak lett volna a “meghosszabbított keze”. De mint mondta, néha ő úgy látja, mintha a Soros-birodalomnak lenne az amerikai külügyminisztérium a meghosszabbított keze, és ezt azzal támasztotta alá, hogy Anthony Blinken amerikai külügyminiszter egyik meghallgatásán nem volt hajlandó válaszolni arra, hogy Soros Györggyel milyen rendszerességgel beszél.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink