Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-14 19:36:00

Józsefvárosban már húszezer jár a magukat beoltató alacsonyabb jövedelműeknek

Megduplázták a korábban 10 ezer forintos összeget.

Oltási díjat osztogatnak Józsefvárosban a rászorulóknak. A hvg a józsefvárosi önkormányzat közleménye alapján most arról ír, a szeptemberi 10 ezer forintot 20 ezer forintra emelték a nyolcadik kerületben.

A húszezer forintot azok kapják meg az oltást követően, akiknek a jövedelme nem haladja meg a 99 750 forintot havonta. A korábbi 10 ezer forint azoknak járt, akik 71 250 forint alatt keresnek.

A támogatást azonban még egy olyan feltételhez is kötötte az önkormányzat, hogy az oltakozó családjából minden 18 év felettinek szintén fel kell vennie az oltást. Ez alól csak az jelent kivételt, ha valaki orvosilag igazolhatóan nem oltható be.

Azok is kérhetik a magasabb, 20 ezer forintra növelt összeget, akik korábban már igénybe vették a 10 ezer forintos támogatást. Az oltás első és második adagját is december 31-ig kell beadatni, a Janssen esetében elég egy dózis - írja a portál.

A támogatási igényt január 15-ig kell benyújtani, az önkormányzat ezek után pedig sorsolni is fog: öten 150 ezer forintot nyerhetnek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink