Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-14 20:46:00

Dobrev: „tényleg nem tudom, mitől kellett ennyire megbolondulni”

A DK miniszterelnök-jelöltje szerint az ország legnagyobb problémája az igazságtalanság és az egyenlőtlenség, ez az ország egy baloldali politikára vágyik. Úgy látja, hogy nem szabad a Fidesszel foglalkozni, arra kell koncentrálni, hogy leváltsák Orbán Viktort. Úgy fogalmazott: Márki-Zay az a jelölt, aki szétveri az összefogást.

Dobrev: „tényleg nem tudom, mitől kellett ennyire megbolondulni”
Forrás: MTI

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a DK elismerte, hogy sms-eket küldött arról, hogy a Fidesz Márki-Zay Péter mellett mozgósít. Dobrev Klára az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta: tömegével érkeznek hozzájuk olyan bejelentések, miszerint a Fidesz valóban Márki-Zay Péter mellett mozgósít. Szerinte Márki-Zay kampánya másolja Donald Trump kampányát, olyanokat is állít, amik nem igazak, például hogy a Fidesz Dobrev mellett mozgósít, ez nem így van.

Azt mondta, különösen vidékről, kisebb településekről érkezett jelzés, hogy a szavazósátraknál tömegével állnak sorban olyan emberek, akik fideszesek, ez derült ki a beszélgetéseikből is, ezért küldtek sms-eket a saját szimpatizánsaiknak, hogy figyeljenek oda.

Dobev azt mondta, Márki-Zay esetében „minden napra jut egy valótlanság”, amit hiába cáfol meg az ember, mert utána úgyis jön egy újabb.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz vajon miért nem támadja őt, a miniszterelnök-jelölt azt mondta: „ne becsüljük le a Habony-Rogán műveket”, utalva arra, hogy a kormányhoz közelálló média mikor mit közöl róla. Szerinte Márki-Zay az a jelölt, aki szétveri az összefogást, ezért erre kell most a legjobban vigyázni.

Szerinte ha valakit a Fidesz dicsér, akkor tudni lehet, hogy az ellenzék elkezd ellene mozogni. Hangsúlyozta, hogy nem szabad a Fidesszel foglalkozni, arra kell koncentrálni, hogy leváltsák Orbán Viktort. „Tényleg nem tudom, mitől kellett ennyire megbolondulni”

 – fogalmazott.

Mint mondta, ezeket a „sebeket” be kell majd gyógyítani, a szavazókat soha nem szabad bántani.

Dobrev szerint egy alkalmas jelölt fogja csak legyőzni Orbánt jövőre. Nem lehet egyik nap azt állítani, hogy jobboldali konzervatív vagyok, majd két nappal később azt, hogy legyen alapjövedelem – mondta Márki-Zay kijelentéseire utalva.

Ungváry Rudolf publicista korábban szintén az Egyenes beszédben fogalmazott úgy Dobrev Klárát egy „felkészült és okos” politikusnak tartja, ám úgy véli: most cserben hagyja az esze. Dobrev ugyanakkor egy felmérést hozott példaként, amely szerint neki van nagyobb esélye legyőzni Orbán Viktort.

Dobrev szerint az ország legnagyobb problémája az igazságtalanság és az egyenlőtlenség, ez az ország egy baloldali politikára vágyik, hogy ezt a politikát hogy lehet elmagyarázni az embereknek, ebben van szerepe az összefogásnak.

Arra a kérdésre, hogy látta-e azokat az üzeneteket, amelyekben Gyurcsány Ferenc állítólag megzsarolta Karácsony Gergelyt, Dobrev azt mondta, férjének fogalma sincs, miről beszél a főpolgármester. „Fiúk, ezt hagyjuk abba!” 

– mondta Dobrev, aki szerint Márki-Zay Péter is sokszor kijelent valamit, aztán másnap visszakozik, ebben az esetben is ez történik.

Ki ellen mozgósít a Fidesz?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink