Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-13 16:12:00

Magyar Vendéglátók Ipartestülete: „ép ésszel szakemberek ilyen javaslatot nem tehettek”

Adminisztrációs hiba történhetett a vendéglátósok képesítésének szabályozása körül – mondta Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke a Spirit FM Aktuál című reggeli műsorában. Hozzátette, információi alapján napokon belül visszaállhat az eredeti rendszer.

Bár a Magyar Vendéglátók Ipartestülete nem volt a javaslattevők között, Kovács László úgy véli, a vendéglátósok esetében adminisztrációs hiba történhetett a rendeletalkotás körül: „Nekem meggyőződésem, hogy ép ésszel szakemberek ilyen javaslatot nem tehettek.”

Kovács reméli, hogy a szakmai szervezetek és a szakma szereplőinek visszajelzései alapján felülvizsgálják a szabályozást és visszaállítják a működési modellt vagy működtethetővé teszik ezt a területet. Mint mondta, megbízható információi alapján arra számít, hogy napokon belül visszaáll az eredeti rendszer.

Kovács László úgy tudja, május környékén a rendeletalkotók szándéka az volt, hogy könnyítéseket tegyenek a munkaerőhiány megoldására. Így bizonyos munkaköröket szakképesítéshez kötötték, míg másoknál eltörölték a szakképesítés követelményét. Elmondta, az építőipari szakemberek szerint az építőiparban vannak olyan szakmák, amelyeknél nem kellett volna engedni, hogy képesítés nélkül végezhető legyen.

A teljes beszélgetés itt hallgatható meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink