Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-13 14:43:00

Ezekben hazudott Márki-Zay Péter a DK szerint

A Demokratikus Koalíció szerint Márki-Zay Péter száját „számtalan hazugság” hagyta el az elmúlt napokban, ezért a párt egy közleményben összegyűjtötte az elhangzott kijelentéseket, és reagált is azokra.

„Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy minden egyes kutatás azt mutatja: Dobrev Klárával nem lehet nyerni. Ezzel szemben a valóság az, hogy a friss Závecz-kutatás szerint Dobrev Klárának nagyobb esélye van legyőzni Orbánt, mint Márki-Zay Péternek.

Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy a DK zsarolással kényszeríti az ellenzéki politikusokat Dobrev Klára támogatására. Ezzel szemben a valóság, hogy Márki-Zay Péter egyetlen példát sem tud erre mondani, Trump módra csak a hazugsága is változik, azaz először kettő ilyen esetről beszélt, aztán már négyről, de egyet sem nevezett meg.

Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy már DK-s alapszervezet is támogatja őt. Ezzel szemben a valóság, hogy nincs ilyen szervezet, Márki-Zay Péter sem tudott ilyet mondani, sőt az ATV-ben bele is keveredett a saját hazugságába.

Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy ő nem hazaárulózott. Ezzel szemben a valóság az, hogy azt mondta, azok, akik először Karácsonyt, majd most Dobrev Klárát támogatják, azok »elárulják a hazát«. Ami ugye pontosan ugyanaz. Senki nem veheti komolyan, hogy aki elárulja a hazát, az nem hazaárulót jelent.

Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy a Fidesz Dobrev Klárára való szavazásra mozgósít. Ezzel szemben a valóság, hogy egyetlen ilyen példát sem tudott mondani Márki-Zay Péter, egyetlen ilyen ügy nem merült fel az elmúlt hetekben.

Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc vétózta meg, hogy részt vehessen Márki-Zay Péter az ellenzéki hatpárti szövetségben. Ezzel szemben a valóság az, hogy Gyurcsány Ferenc nyilvánosan, jegyzőkönyvvel bizonyította, hogy ebből egy szó sem igaz”

– olvasható a közleményben.

A párt szerint „ez az összefoglaló azt mutatja, hogy Márki-Zaynak minden napra jut egy hazug mondata”. „Pedig hazugsággal nem lehet kormányt váltani, és nem is fogjuk eltűrni a valótlan állításokat” – szögezik le.

Életre-halálra harccá tette az előválasztást Márki-Zay Péter?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink