Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-12 20:25:00

Márki-Zay Péter: a Jobbik és a DK szavát adta, hogy ha nyer, beállnak mögé

A Jobbik és a DK szavát adta – az utóbbi írásban is -, hogy amennyiben megnyerem az előválasztást, akkor beállnak mögém az országgyűlési választáson - Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnöke.

„Nézzék meg, hogy én mennyit beszélek Dobrev Kláráról, ezzel szemben a DK-s rendezvényeken egy külön ember van, aki engem gyaláz” – mondta az Egyenes beszédben Márki-Zay Péter arra reagálva, hogy Dobrev Klára szerint Trump- típusú élethalálharccá változtatta az előválasztás második fordulóját. 

Szerinte Dobrev Klára az egészet úgy állította be, mintha az ellenzéki szavazókról beszélt volna, holott az ATV Híradójának adott interjújában arról beszélt, hogy a Párbeszédes politikusok, akik Dobrev Klárát támogatják nem csak Karácsony Gergelyt, hanem a hazájukat is elárulják.

Azt elismerte, hogy nem volt szerencsés a szóhasználata, de túlzásnak tartja azt a reakciót, ami a DK részéről érkezett.

„Karácsony Gergelyt kérdezzék meg arról, hogy milyen a viszonya Gyurcsány Ferenccel, és hogyan akarták rávenni arra, hogy csináljon bizonyos dolgokat, mert különben leszavazzák a közgyűlésben” – jegyezte meg az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Sajnálja, hogy gyűlölködésről szól a politika 30 éve, ezen akar változtatni.

„Nagyon szomorú vagyok, hogy azokat az embereket sorra próbálják levadászni, akik egy Orbán Viktorral szemben esélyes jelöltet próbálják támogatni" – jegyezte meg.

Karácsony Gergely kérte, hogy álljanak be Márki-Zay mögé az eredetileg őt támogató pártok, szerinte ezt azért nem tették meg, mert nem minden pártnak és politikusnak érdeke egy Hadházy Ákos által vezetett elszámoltatás. Ők nem tennének különbséget jobboldali és baloldali korrupció között, emiatt tartanak tőle.

Azt is elárulta, hogy az MSZP elnökségén belül többek között Tóth Csaba nem támogatta, hogy beálljanak mögé.

Szerinte Dobrev Klárát egyedül egy volt miniszterelnök-jelölt támogatja: Gyurcsány Ferenc. Ezzel szemben őt Botka László, Karácsony Gergely, Vona Gábor, Fekete-Győr András és Szél Bernadett is támogatja.

Azt is elárulta, hogy Jobbik és a DK szavát adta – az utóbbi írásban is -, hogy amennyiben Márki-Zay megnyeri az előválasztást, akkor beállnak mögé az országgyűlési választáson.

Életre-halálra harccá tette az előválasztást Márki-Zay Péter?

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink