Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-11 15:16:00

Márki-Zay állítja: két politikusról tud, akiket a DK zsarolni próbált

A Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje szerint többeket különféle módszerekkel kényszerítenek arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett.

Márki-Zay Péter az ATV Híradójának kérdésére, miszerint mit szól azokhoz a politikusokhoz, közszereplőkhöz, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, azonban a második fordulóban nyilvánosan Dobrev Klára mögé álltak, azt mondta: „alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk”.

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban” – fogalmazott a miniszterelnök-jelölt.

Márki-Zaynak többen panaszkodtak, azonban neveket nem akart mondani. „Sajnos többeket belekényszerítenek, belezsarolnak egy-egy ilyen nyilatkozatba, és nagyon kellemetlen nekik, mert még a saját családtagjaik is megvetik őket érte” – állítja.

A miniszterelnök-jelölt két politikusról tud, akiket zsarolni próbáltak.

Szombathelyi fórumán Márki-Zay Péter elnézést kért az általa megsértett ellenzéki politikusoktól, miután korábban azt mondta, nem csak Karácsony Gergelyt, hanem a hazájukat is elárulják azok a párbeszédes és szocialista politikusok, akik az első fordulóban Karácsony Gergelyt támogatták, a második fordulóban viszont Dobrev Klára mellé álltak be. Kijelentését azzal magyarázta, hogy fáradtan és kialvatlanul nyilatkozott. „Elnézést kérek mindenkitől, senkit nem szeretnék hazaárulónak nevezni” – jelentette ki.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink