Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-09 19:50:00

Több osztály is karanténba került Kazincbarcikán Covid-megbetegedés miatt

Több osztály is karanténba került Kazincbarcikán Covid-megbetegedés miatt, erről Szitka Péter polgármester számolt be közösségi oldalán. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az iskolákban gyakran véletlenszerűen derülnek ki a megbetegedések, mivel továbbra sincs rendszeres tesztelés. Az ATV Híradó riportja.

A kazincbarcikai polgármester Facebook-oldalán olvasható a poszt, amelyben nyilvánosságra hozta a helyi járványadatokat hozta. Kazincbarcika hírportálján pedig már azokról az intézményekről lehet olvasni, amelyekben karantén alá helyeztek osztályokat. A térségben négy ilyen iskola is van.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is hasonló helyzetről számol be. Nagy Erzsébet szerint még mindig nincs tesztelés az iskolákban, így a megbetegedések nagy része véletlenszerűen derül ki.
„Olyanokról tudunk leginkább, hogy osztályokat zárnak be, illetve osztályokat küldenek karanténba, és ezekben az esetekben még az a furcsa, hogy még mindig rendkívüli szünetet rendelnek el, és nem rendelik el, hogy az iskola, hogyha a feltételek adottak digitális oktatást tartson számukra” – hangsúlyozta.

Az Európai Gyógyszerügynökség május 28-án engedélyezte a serdülő korú gyermekek Pfizerrel történő oltását. Póta György háziorvos a szülők felelősségét emelte ki a gyerekek oltásával kapcsolatban. A szakember hozzátette: a gyerekeknél gyakran tünetszegény, enyhébb vagy középsúlyos formában jelentkezhet a koronavírus, ám a harmadik hullámot követően nagyon sok, poszt covid tünetet észleltek.

„Gyakorlatilag minden oltatlan meg fogja kapni ezt a betegséget.” Néhány napja beszélt erről Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, szakemberek pedig úgy vélik: a gyerekek oltása azért különösen fontos, mert nélkülük nincs nyájimmunitás. Magyarországon jelenleg a 12 év felettieket oltják a Pfizer-Biontech vakcinájával. Gulyás Gergely szeptember közepén azt ígérte, hogy az engedélyeztetés után Magyarországon is elérhető lesz az oltóanyag az 5 és 11 év közötti korosztály számára
Az 5 és 11 éves gyerekeknek kifejlesztett védőoltás engedélyeztetési kérelmét csütörtökön jelentette be a Pfizer és a BioNTech. A Magyar Nemzet információi szerint ha nem késlekedik az elbírálás, akkor október 26-án dönthet az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság a vakcina engedélyeztetéséről az Egyesült Államokban.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink