Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-07 10:40:00

Márki-Zay Péter : Karácsony Gergely 500 milliót költött a kampányára, míg én 20 milliót

Nem hiúsági kérdés az, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója – mondta korábban Márki-Zay Péter annak kapcsán, hogy ki fog visszalépni az előválasztáson. A tegnapi napon kiderült, hogy külön indul Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter. A döntést és a mögötte lévő folyamatot az ATV Fórumban Márki-Zay Péter értékelte. Számára Karácsony Gergely személye továbbra is szimpatikus, de szerinte a választók nem fogják annak elhinni, hogy hitelesen elszámoltatna "aki Tóth Csabával közösen vezette Zuglót".

„Karácsony Gergely azt mondta, hogy akkor lép vissza, ha egy villamos elüti, közvélemény-kutatások formájában megjött ez a villamos” – szögezte le Márki-Zay Péter.  

Eredetileg abban állapodtak meg Márki-Zay Péter szerint, hogy szerda este hatkor tárgyalnak, ott hoznak közösen döntést, amit majd csütörtök délelőtt bejelentenek. Karácsony Gergely megszegte a megállapodást azzal, hogy szerda délután kettőkor sajtónyilatkozatot tett, szerinte a főpolgármester visszaélt az ő jóhiszeműségével, és megpróbálta kész helyzet elé állítani és "belezsarolni a visszalépésbe".

A Publicus felméréseit az MSZP és a Karácsony rendeli, ezt senki nem tekinti függetlennek – mondja Márki-Zay Péter, aki szerint a Medián felmérése független, de a közösségi média jelenlét és a Google keresések is.

Én bármit felajánlok akár Karácsonynak, akár a pártoknak. Hiába beszélünk pozíció osztogatásokról, nem lesz Dobrev-kormány vagy Karácsony-kormány – hangsúlyozta Hódmezővásárhely polgármestere, aki továbbra is saját magát látja a legesélyesebb alternatívának.

Számára Karácsony Gergely személye továbbra is szimpatikus, de a választók nem fogják annak elhinni, hogy hitelesen elszámoltatna "aki Tóth Csabával közösen vezette Zuglót". 

A DK jelöltjének, Dobrev Klárának kevés esélye van legyőzni Orbán Viktort szerinte. Beszélt Dobrev Klárával, aki meg van győződve arra, hogy Orbánnal szemben rá szavaznának az emberek – Márki-Zay Péter szerint ez egy buborék, nem a valóság, nem hiába nyert a Fidesz 2010-ben legálisan kétharmaddal.  

Ha megnézi, hol borultak fel az önkormányzatokban az együttműködéseket, ott mindig pártérdekek voltak a háttérben – magyarázta a Mindenki Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje.

Azzal váltak el Karácsony Gergellyel, hogy alszanak a döntésre egyet, azt kérte a főpolgármestertől, hogy ne hamarkodja el a kérdést. Nem hiúsági, hanem stratégiai és nemzetpolitikai kérdés ez, most az a legfontosabb, hogy először Dobrev Klárát győzzék le, utána Orbánt – magyarázta a Fórumba Márki-Zay.

Szerinte a Fidesz nem üldözi nem csak a kormánypárti, de az ellenzéki korrupciót sem, ezt sokatmondónak tartja.

Hatalmas győzelem, hogy nem csak a korrupcióval, hanem rasszizmussal vádolt ellenzéki jelöltek is kihullottak – jegyezte meg Hódmezővásárhely polgármestere. Szerinte ez hatalmas tanulság, hogy az ellenzéki szavazók sem jobb, sem baloldali korrupcióból nem kérnek.

Vannak nagy számban emberek, akik eddig a Fideszre szavaztak, de ha én leszek a közös miniszterelnök-jelölt, akkor az összefogásra fognak – szögezte le Márki-Zay. Azt is hangsúlyozta, hogy Karácsony Gergely 500 millióért ért nem sokkal jobb eredményt, mint ő, miközben ő csak 20 milliót költött a kampányára.

Szerinte a Mindenki Magyarországért Mozgalom gyorsabban bővül és fejlődik, mint a többi párt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink