Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-05 17:57:00

Márki-Zay kiakadt, amiért nem indulhatnak közösen Karácsonnyal

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltjét megkérdezte az ATV Híradója az OEVB döntése kapcsán, miszerint nem szerepelhet a szavazólapon az ő és Karácsony Gergely neve egy sorban az előválasztás második fordulójában.

Nem szerepelhet egymás mellett a szavazólapon Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter neve az előválasztás második fordulójában. A két jelölt ezt a tervét még hétfőn jelentette be, azonban az Országos Előválasztási Bizottság ehhez nem járult hozzá.

Az ATV Híradó információi szerint az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum támogatták volna a Karácsony-Márki-Zay páros közös szereplését, a DK és a Jobbik viszont nem. A jóváhagyáshoz egyhangú döntésre lett volna szükség.

Az ATV Híradó megkérdezte Márki-Zay Pétert az Országos Előválasztási Bizottság döntése kapcsán. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a Jobbik-DK koalíciót hibáztatta a döntés kapcsán, ugyanis szerinte semmilyen olyan jogszabály nincs, ami ezt a tervet megakadályozhatta volna. Úgy fogalmazott, a döntés kizárólag a résztvevő pártok nagyvonalúságán múlt volna.

Nem szerepelhet egymás mellett Karácsony és Márki-Zay neve a szavazólapon

 


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink