Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-10-02 14:48:00

NNK: akár egyszerre is lehet influenza-és koronavírus-elleni oltást kapni

Az őszi szezonban a koronavírus mellett az influenza is közeleg. Az ATV Híradója megkérdezte a Nemzeti Népegészségügyi Központot, mikor kezdenek el oltani influenza ellen, illetve ez és a koronavírus elleni vakcina adható-e egyszerre.

"Az influenza szezon mértékét leginkább az aktuálisan járványt okozó influenza vírus típusa határozza meg.Az idei influenza szezonra a korábbi évekhez hasonlóan a 3 évesnél idősebbek számára 1.300.000 adag 3Fluart és a 3 éven aluliak számára 4000 adag Vaxigrip Tetra oltóanyag áll rendelkezésre" - írta válaszában az NNK.

Azt is közölték, hogy az oltóanyagok elosztása központilag történik egy-egy terület érintett, kockázati csoportba tartozó lakosságszámát figyelembe véve.

"Az influenza és a COVID-19 elleni védőoltás orvosi, immunológiai szempontból bármilyen időköz betartásával vagy időköz betartása nélkül is adható, ez utóbbi esetben különböző végtagokba (egyik felkarba az egyik, másik felkarba a másik) adandók a vakcinák. Az olthatóságról minden esetben az oltóorvos dönt, amennyiben az oltóorvos javasolja, akkor 1-2 hét időköz tartásával biztonsággal adható a két oltás" - szögezte le az NNK.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink