Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-30 05:22:00

Megdöbbentő javaslattal állt elő a fideszes polgármester

Fonyódon a keddi bizottsági ülésen arról esett szó, hogy jelentősen megemelnének több helyi adót. A város vezetője ezt azzal indokolta, hogy a központi elvonások miatt az önkormányzatnak nem lesz pénze a minimálbér emelését finanszírozni. Az ATV Híradó riportja.

Fonyódon 2016-ban módosították utoljára a helyi adók mértékét és az eddig gyakorlat szerint ciklusonként egy-egy alkalommal módosítanak. Ez jött el most a polgármester szerint, aki azt mondta: megnehezítette az önkormányzat dolgát, hogy a kormány jelentős összegeket vont el helyi költségvetésekből. Hidvégi József úgy fogalmazott: „Szívesen hozzájárulunk ennyivel a kormány feladataihoz, de nyilván nekünk is működni kell. még nem tudjuk, hogy jövőre hogy fog összeállni a költségvetésünk, de ezt az építményadó emelést egyébként is terveztük.”

A keddi bizottsági ülés résztvevői szerint több adó is emelkedni fog, amit a polgármester a minimálbér emelkedésével indokolt.

A polgármester szerinte egy 80 négyzetméteres ingatlan esetében éves szinten 3200 forintot jelent a tervezett adóemelés. A helyiek szerint az eddigi adókból is keveset látnak helyben hasznosulni.

A tervezet szerint a partközeli ingatlanok adója négyzetméterenként 850-ről 1100 forintra emelkedik, a távolabbiaké 690-ről 900-ra. Az idegenforgalmi adót 400-ról 450 forintra kívánják emelni. A javaslatról csütörtökön tárgyal a város önkormányzata.

Emelik a helyi adó mértékét Fonyódon

 


atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink