Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-28 10:59:00

Elszabadultak az indulatok: szikrázó LMP-KDNP-összecsapás a parlamentben

Csárdi Antal (LMP) az ellenzéki előválasztás utolsó napján napirend előtt arról beszélt az Országgyűlésben, hogy a voksoláson eddig részt vevő 570 ezer ember a kormány teljesítményéről mondott véleményt. Szerinte a szavazók elutasítják a kormány gazdaságpolitikáját, az egykulcsos adót, az alapvető élelmiszereket terhelő 27 százalékos áfát. A képviselő többkulcsos adórendszert szorgalmazott.

Az előválasztás szavazói elutasítják a túlárazott közbeszerzéseken keresztüli lopásokat is, például a Budapest-Belgrád-vasútvonalat, a paksi beruházást - mondta, jelezve: kormányváltás esetén a Karmelita kolostort visszaadják az embereknek, hogy kulturális célra használják.

Elfogadhatatlannak nevezte a kormányzati társadalompolitikát, a rendvédelmi dolgozók, a pedagógusok alacsony fizetését.

Csárdi Antal azt is mondta, hogy az előválasztáson ellenőrizhető a részvétel, de a Stop, Gyurcsány! aláírásgyűjtésen az aláírásokat csak a kormánypártok látták.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt kifogásolta, hogy az LMP-s politikus - megcáfolva a pártja nevét - a 2010 előtti erőkkel fogott össze és a 2010 előtti politikát akarja vinni. Beálltak a Gyurcsány házaspár mögé - hangoztatta, majd azt javasolta, hogy az LMP vegye fel inkább Mi is csatlakoztunk Gyurcsány Ferenchez vagy Előre a múltba, 2010 előtti világot Magyarországon nevet.

Megjegyezte, az nem újdonság, hogy az előválasztáson - amit Gyurcsány-shownak nevezett - résztvevő baloldali szavazótábor törzsmagja nem kedveli a jobboldali kormányt.

Azt mondta, hogy az ellenzéki képviselő rendkívül ijesztő dolgokat vázolt fel arra az esetre, ha a Gyurcsány Ferenc-féle csapat nyer a választáson: az eltartottak száma szerint most is többkulcsos az adórendszer, viszont az ellenzék 30-40 százalékos felső szja-kulccsal számol.

Emlékeztetett a 2010 előtti áfaemelésekre. Azt mondta, nem szeretnék, ha visszatérnének a nokiás dobozok világába. Emellett szerinte jobb lenne, ha a baloldal csöndben maradna a pedagógusokkal, rendőrökkel kapcsolatban.

A német választásról és Gyurcsány Ferencről vitáztak a Parlamentben

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink