Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-28 18:18:00

Dobrev Klára: Felesleges az Alkotmánybírósághoz fordulni

Az Alkotmánybíróság már rég elveszítette Alkotmánybíróság jellegét - mondta Dobrev Klára a Spirit FM Aktuál című műsorában. A DK miniszterelnök-jelöltje szerint épp ezért felesleges az intézményhez fordulni a veszélyhelyzet meghosszabbításával kapcsolatban.

„Fordulhatunk az Alkotmánybírósághoz, de olyan, mintha vizet hordanánk a tengerbe, vagy homokot a sivatagba. Az Alkotmánybíróság már rég elveszítette Alkotmánybíróság jellegét. Gyakorlatilag a Fidesz kiszolgáló testületévé vált. Szerintem a papírt nem éri meg lassan, hogy az ember egy alkotmánybírósági beadványt készítsen” – nyilatkozta Dobrev Klára. Hozzátette, azt a képet sem szeretné erősíteni az állampolgárokban, hogy számíthatnak az Alkotmánybíróságra, mert úgy véli, ez nem így van.

A stadion- és templomépítéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy szerinte ettől nem lesz versenyképesebb az ország, és ezek azok a beruházások, amikből a legtöbbet lehet lopni és a legtöbbet is lopták az utóbbi időben. Mint mondta, miniszterelnök-jelöltként az egyik legnagyobb költségvetési átcsoportosításra készül: a presztízsberuházásokra tervezett sok ezer milliárdot pedagógusbérre, egészségügyi bérre, a rendőrök bérére, nyugdíjakra, panelházak felújítására költené.

Az előválasztás utolsó napjaiban elég éles lett a miniszterelnök-jelöltek közti hangvétel. Rónai Egon azon kérdésére, hogy egymással szemben ez hang a valódi helyzetet mutatja-e vagy ez a felszín, Dobrev Klára úgy fogalmazott: „ez mindig benne van a politikai vitákban, csak Magyarországon nagyon elszoktunk tőlük. A köztünk lévő viszony kollegiális, fölhívjuk egymást, hogyha gond van. Tehát egyáltalán nem romlik meg ettől az a fajta munkakapcsolat, ami egy széles bázisú, szilárd koalíció vezetéséhez kell.”

A beszélgetés itt hallgatható vissza.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink