Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-28 18:31:00

A DK bocsánatkérést vár Karácsony Gergelytől

Elutasította a Ráczné Földi Judit ellen benyújtott offshore-vádakat tartalmazó beadványt az Országos Előválasztási Bizottság - írta közleményében a Demokratikus Koalíció. A párt bocsánatkérést vár Karácsony Gergelytől és Tóth Bertalantól, mert jelöltjüket lemondásra szólították fel. Az ügyet feltáró Válasz Online újságírója az ATV Híradójának azt mondta: az Országos Előválasztási Bizottságban politikusok ülnek, akik politikai döntést hoznak.

A DK bocsánatkérést vár Karácsony Gergelytől
Forrás: Reuters

Közösségi oldalán kampányfotók fórumról, képek párttársaival, és szavazásra buzdítás. Ugyanakkor hétfő este Ráczné Földi Judit Facebook oldalán feltűnt egy másfajta poszt is: a DK székesfehérvári jelöltje arról ír, hogy közjegyzői okiratba foglalt hivatalos dokumentumokkal tudja igazolni, hogy soha a nem volt offshore-tulajdona, a dokumentumokat pedig elküldte az Országos Előválasztási Bizottságnak.
Kedd reggeli első bejegyzésében pedig az áll: a Bizottság kétharmados többséggel elutasította az ellene szóló vádakat.

Az ügy múlt héten robbant, amikor a Válaszonline megírta, Ráczné Földi Judit aznap szállt ki egy az USA-ban bejegyzett offshore cégből, amelynek az életrajza szerint a képviselője volt, amikor aláírta az előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely arról szól, nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában.

Az ATV Híradója szerette volna meginterjúvolni Ráczné Földi Juditot, azonban a DK azt válaszolta, hogy az előválasztás utolsó napján kint kampányol a sátraknál. A párt szóvivőjét viszont elértük.

"Nagyon fontos, hogy csak a hamis vádakat megfogalmazók szavaztak a vád mellett, tehát Karácsony Gergely, és Tóth Bertalan pártja. Mi azt várjuk tőlük, hogyha már félinformációkra, és mendemondákra hivatkozva szólították fel a képviselő-jelöltünket a lemondásra, akkor most kérjenek bocsánatot" 

- nyilatkozta az ATV Híradójának Barkóczi Balázs.

Az ATV Híradójának megkeresésére Karácsony Gergely azt írta: Tóth Csaba képviselő-jelöltet is felmentette az etikai bizottság. Abban az esetben, és a DK fehérvári vagy a Jobbik ózdi jelöltjével kapcsolatban sem jogi, hanem morális kérdésről van szó.

Tóth Bertalan a Facebookon reagált. Bejegyzésében az áll: Ha Mészáros Lőrinc vagy Garancsi kijelentené, hogy többet nem megy közpénz közelébe, akkor minden rendben lenne? Szerinte Egyéni ambíciók nem veszélyeztethetik a közös ügyet, és ők arra szövetkeztek, hogy nemcsak kormányt, hanem korszakot is váltanak. Közhiteles adatokkal dokumentált offshore-ozókkal és náci karlendítőkkel ezt nem lehet végigcsinálni.

A Válaszonline újságírója szerint a valóságnak semmi köze ahhoz, hogy mit dönt az előválasztási bizottság, hiszen ők politikai számításból döntenek.

"Azzal lehet védekezni, hogy a feddhetetlenségi nyilatkozat aláírásának pillanatában ő már nem volt offshore cég képviselő, de még ez sem igaz, mert aznap nyilatkozott az offshore cég nevében, mikor a feddhetetlenségi nyilatkozatot aláírta.

 Erre is mondhatná, hogy előtte ő már lemondott 1 perccel mielőtt az egyiket, vagy a másikat aláírta, lehet bűvészkedni a szavakkal" - vélekedett az ATV Híradójának az újságíró.

Bódis András hozzátette: az ügyben hivatalos nyomozás is indulhat, a költségvetési csalás miatti feljelentés már megszületett.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink