Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-27 15:29:00

„Végül maga Tóth Csaba is kihátrált Tóth Csaba mögül” - reagált a Kutyapárt Tóth Csaba kiszállására

A Telex információi szerint nem csupán Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP közös miniszterelnök-jelöltjének, majd több, korábban mögötte álló párt támogatásának megvonása áll Tóth Csaba visszalépése mögött.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, visszalép az előválasztástól az MSZP-s Tóth Csaba Zuglóban.

Az Magyar Kétfarkú Kutya Párt Facebook-oldálan mindössze annyit írt a hírre reagálva, hogy „Végül maga Tóth Csaba is kihátrált Tóth Csaba mögül.”

Hadházy Ákos, zuglói jelölt a Telexnek nyilatkozva azt mondta: „Én azt gondolom, hogy amikor elindultam, akkor azt szerettem volna üzenni mind az ellenzéki, mind a kormánypárti szavazónak, hogy egy kormányváltás esetén lesz következménye a dolgoknak, akkor is, ha azt a saját oldalon követi el valaki. Ezt a fontos sikert már elértük, ezt az üzenetet megküldtük. A pártok vonakodva, de visszavonták a támogatásukat, és ezt az üzenetet ez a visszalépés pecsételte meg”.

Hozzátette: nyolc éve tette le az első bizonyítékokat, és ez az első, amikor következménye is lett.

A zuglóiakat pedig arra kéri, hogy aki még nem ment el az előválasztásra, tegye meg, mert az ő üzenetük fontos, és annál határozottabb, minél vesznek részt.

Szintén a hírre reagálva Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje Facebook-oldalán azt írta: „Ezzel egy komoly lépést tettünk az ellenzék megtisztítása érdekében, és így a kormányváltás is közelebb került.”

A Telex információi szerint egyébként Tóth visszalépése mögött „nem csupán Karácsony Gergely, az MSZP, a Párbeszéd és az LMP közös miniszterelnök-jelöltjének, majd több, korábban mögötte álló párt támogatásának megvonása áll, hanem az is, hogy az előválasztási részvételi, valamint a lebonyolító pártok által ismert adatok fényében Hadházy Ákos, a Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által támogatott jelölt áll nyerésre a Budapest 8. választókerületében”.

Az etikai bizottság nem találta megalapozottnak Hadházy vádjait

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink