Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-27 13:22:00

Várkonyi: Belehalnék, ha semmi dolgom nem lenne

Retteg attól, hogy ki kell szállnia a mindennapi pörgésből.

Véget ért a Barátok közt, ezzel egy 23 éves korszak zárult le az idén 72 éves színész életében - írja a Blikk. Várkonyi András mégsem akar visszavenni a mindennapi pörgésből, már csak megszokásból is folyamatosan dolgozna tovább.

"Nehéz lenne kilépni abból a megszokásból, amit évek óta megszoktam. Úgy érzem, hogy meghalnék, ha nem dolgoznék" – fogalmazott a színész, aki családi örökségnek tekinti fiatalos lendületét, ugyanis édesapja is tavaly 95 éves korában ment el.

Nem marad feladat nélkül a sorozat forgatása nélkül sem Várkonyi, a színész idejét főként a szinkronizálás, színházi próbák és forgatókönyvírás tölti ki, emellett gyakran ír novellákat is: "Korábban is már sokat írtam, rövidebb novellákat, sőt még a Barátok közt-be is párszor én írtam az epizódokat. De jelenleg nincs olyan anyagom, amit publikálják, de gondolkozom a következő könyv kiadásán is. Rengeteg ötletem van" - mondta.

A rengeteg energiával rendelkező Várkonyi András egy kultúrmisszióval járja az országot, ahol olyan színműveket adnak elő, mint Márai Sándor Kassai polgárok című darabját: "Most is éppen Csökmőre megyek, nagyon szeretem ezeket a „kirándulásokat”, mindig nagy örömmel fogadnak minket a helyiek. Volt olyan is, amikor előadás után megvendégeltek a településen" - mesélte lelkesen a színész.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink