Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-27 14:22:00

Szavazatvásárlással vádolja az MSZP-t a Momentum

Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti előválasztási képviselőjelöltje az esetekről felvételt is készített, amelyeket eljuttatott az Országos Előválasztási Bizottsághoz.

A Momentum kecskeméti előválasztási képviselőjelöltje, Bodrozsán Alexandra Facebook-oldalán arról írt, hogy „szombaton tömegével buszoztatták az embereket a szavazósátorhoz, valamint 2000, vagy 4000 forintért próbálták őket rábírni, hogy szavazzanak az MSZP-s jelöltre”.

„A szavazókat a fülem hallatára igyekeztek tisztességtelenül rábírni, hogy szavazatukkal előválasztási ellenfelemet, az MSZP-s Király Józsefet és Karácsony Gergelyt támogassák. Az előválasztáson való részvételükért cserébe 2.000,- Ft és 4.000,- Ft körüli összegeket ajánlottak fel a részükre” – olvasható a momentumos politikus bejegyzésében.

Bodrozsán az esetekről felvételt is készített, amelyeket eljuttatott az Országos Előválasztási Bizottsághoz, kérve, hogy előválasztási ellenfelét „tiltsák el a további jogsértéstől, és a választási csalás miatt Király Józsefet a képviselőjelöltségtől léptessék vissza”, mivel ellenfele ezzel „megsértette az ellenzéki pártok által aláírt Értéknyilatkozatot, ami alapján a szavazatvásárlás tilos az előválasztáson”.

„Előválasztási ellenfelem sajnálatos módon nem először sértette meg a fenti etikai nyilatkozatban vállaltakat. Bár igyekeztem türelemmel viselni viselkedését, azt gondolom, betelt a pohár” – zárja bejegyzését a Momentum jelöltje.

Melyik ellenzéki jelöltnek lehet esélye Orbán Viktor ellen?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink