Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-27 20:08:00

Leomlott a nyíregyházi stadion főlelátója

Mintha földrengés lett volna – ezt mondták a nyíregyházi stadion közelében lakók, miután szombat este ledőlt a bontás alatt álló objektum főlelátója. A környékbeliek állítják: őket nem értesítették. A katasztrófavédelem szerint normál bontás történt, egy önkormányzati képviselő viszont azt mondta, hogy a tervek szerint a ledőlt lelátórész az új stadionban is megmaradt volna. Az ATV Híradó riportja.

Több videó is készült a nagy robajjal ledőlő központi lelátóról. Szombaton este hét órakor, munkavégzésre nem éppen jellemző időben dőlt össze az építmény. Híradónk úgy tudja, hogy a tűzoltókat többen is riasztották, de nem kellett beavatkozniuk.

A bontásnak akkor zaja volt, hogy a stadiontól távolabb lakók is megriadtak. A közelben lakók azt mondták, hogy nekik nem szólt senki. Senki nem tudta, hogy mi történt.

Híradónk kereste a városházát, a kivitelezőt, de senki nem akart beszélni a szombati eseményről. Egy ellenzéki önkormányzati képviselő azt mondta, hogy a tervek szerint ennek a lelátónak meg kellett volna maradnia „Szombaton azt a jelzést kaptuk, nyíregyházi közösségi portálokon is megjelent, hogy a nyugati lelátó leomlott. A felvételek azt igazolják, hogy magától, tehát nem feltétlenül tervezett bontás történt” – fogalmazott Lengyel Máté, a Szövetségben Nyíregyházáért képviselője.

Az új stadion beruházója a helyiek szerint a Beruhzsi, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. Híradónk kereste a BMSK-t, de levelünkre adásunkig nem kaptunk választ.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink