Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-27 13:58:00

Lagzi Lajcsi közel kétmillió forintot keresett a budaörsi piacon

Elég jó bevétele volt a vasárnapi piacon.

Nagy értékű műtárgyait árusította ki a zenész - írja a 168. A legtöbb bevételt egy Picasso kép hozta számára, ami másfél millió forintért kelt el, a nap végére pedig közel kétmillió forint ütötte a markát.

„Egy vietnámi orvos vette meg a képet, és igazán nagyvonalú volt, mert a 700 ezer forintra értékelt Picassót több mint a duplájáért, másfél millióért vette meg. El sem akartam hinni” - mesélte a Blikknek Galambos Lajos, aki elárulta, a vevő azt a harmónikát is megvásárolta tőle, amit még édesapjától kapott, mikor ismert zenésszé vált.

"Azért 65 ezer forintot fizetett, és bár nagyobb az értéke, mivel ő vásárolta meg a képet így meg sem fordult a fejemben, hogy többet kérjek érte. Hálám jeléül neki ajándékoztam a lányom, Boglárka egyik festményét, valamint egy dedikált CD-t is adtam neki” - tette hozzá.

A zenész azt is elmondta, sokan csak egy autogramért vagy egy közös fotóért mentek oda hozzá, de szerencsére sokan vásároltak is tőle.

"A bevétel teljesen egészében két alapítványhoz kerül, az egyik hajléktalan szülők gyermekeit támogatja, míg a másik izomsorvadásos gyermekek gyógyítását segíti" - mondta el a nagyjából 1,8 millió forint sorsát Lajcsi.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink