Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-27 13:09:00

aHang: bizonyítható, hogy támadássorozat valósult meg az előválasztás ellen

Frész Ferenc kiberbiztonsági szakértő vizsgálati eredménye alapján kétséget kizáróan bizonyítható, hogy támadássorozat valósult meg az ellenzéki előválasztást kiszolgáló infrastruktúra ellen.

A kiberbiztonsági szakértő szerint az is nyilvánvaló, hogy a legfontosabb pillanatokra időzítették ezeket a támadásokat - írja a 24.hu

Megérkezett Frész Ferenc kiberbiztonsági szakértő vizsgálati eredménye az ellenzéki előválasztás leállása kapcsán, melyben a szakértő kifejti minden kétséget kizáróan bizonyítható, hogy támadássorozat valósult meg az előválasztást kiszolgáló infrastruktúra ellen.

A vizsgálati eredmény ugyanakkor arra is kitért, fel lehetett volna készülni ezekre a támadásokra jobban is. Az is kiderült, a támadás a szerverszoba-szolgáltató infrastruktúráját érte. A jelentés továbbá kitért arra is, a forgalomban támadási minták tapasztalhatóak, melyek egyike sem hálózati túlterhelés, sokkal inkább a kiszolgálók és az alkalmazás sérülékenységeit letapogató próbálkozások voltak.

Az aHang a teljes jelentést megküldte a nyomozó hatóság részére is, illetve teljes terjedelemben elérhetővé tették a nyilvánosságnak is - írja a portál.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink