Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-26 19:38:00

Összeférhetetlenségről beszél a mohácsi ellenzék a helyi vízközmű cég kapcsán

Saját családtagjaiknak cégére bízta a szennyvízelvezetéssel kapcsolatos feladatokat Mohács korábbi polgármestere - állítják az ellenzéki pártok. A cégben tulajdonos az egykori, azóta már elhunyt polgármester két lánya és a város akkori vezetésének jogtanácsosa is. Az ellenzéki pártok szerint gyalázatos állapotban van a város szennyvízhálózata. Az ATV Híradó riportja.

A mohácsi önkormányzat kissebségben levő ellenzéki képviselői vizsgálták, hogy mi történik a városban a szennyvízszolgáltatásért fizetett díjakkal, mert úgy látták, hogy az utóbbi 7-8 évben jelentősen romlott a színvonal. Ekkor már egy magáncég tulajdonában volt a vállalkozás, amelynek tulajdonosai között van a korábban tragikus körülmények közt elhunyt polgármester két lánya és a város korábbi jogtanácsosa is. Szerintük ráadásul a cég nem látja el megfelelően a munkáját.

Szigeti József, a VAN Egyesület önkormányzati képviselője úgy fogalmazott: „ismervén azt, hogy az elmúlt időszakban – teljesen nyilvánosan hozzáférhető adatok szerint – ennek a cégnek az adózás utáni nettó árbevétele 2008 óta nominális értéken meghaladja a 420 millió forintot, miközben a város szennyvízhálózata gyalázatos állapotban van.”

Az eddigi vizsgálatok alapján az ellenzéki politikusok azt gyanítják, hogy cég a befolyó pénzeket nem mindig a szolgáltatás fejlesztésére, karbantartására fordította.

A megyei képviselő azt is hozzáétette, hogy szerinte nem csak Mohácson lehet hasonló a helyzet, hiszen az a vízszolgáltató cég, amelyik a városbanis ellátja a feladatot, további kétszáz településen szolgáltat. Kerestük a cég vezetőjét és a mohácsi polgármestert is, de nem értük el őket.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink