Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-26 18:57:00

Elkelt Galambos Lajos Picasso-képe – itt vannak a részletek

Másfél millió forintért kelt el a Galambos Lajos tulajdonában lévő Pablo Picasso kép a budaörsi piacon - írja a Blikk. A zenész maga árulta értéktárgyait, és összesen közel 2 millió forintot sikerült összegyűjtenie.

„Egy vietnami orvos vette meg a képet, és igazán nagyvonalú volt, mert a 700 ezer forintra értékelt Picassot több mint a duplájáért, másfél millióért vette meg. El sem akartam hinni – mesélte a Blikknek Lajcsi. Hozzátette,  „emellett megvette azt a harmonikát, amelyet még édesapámtól kaptam amikor már ismert zenész voltam. Azért 65 ezer forintot fizetett, és bár nagyobb az értéke, mivel ő vásárolta meg a képet így meg sem fordult a fejemben, hogy többet kérjek érte. Hálám jeléül neki ajándékoztam a lányom, Boglárka egyik festményét, valamint egy dedikált CD-t is adtam neki.”

Nagyon sokan kilátogattak ezúttal a budaörsi piacra, hogy találkozhassanak a Dáridó királyával. „Sokan csak egy autogramot vagy egy közös fotót kértek, de akadtak vásárlók is bőven. 1,8 millió forint gyűlt össze, aminek nagyon örülök. A bevétel teljesen egészében két alapítványhoz kerül, az egyik hajléktalan szülők gyermekeit támogatja, míg a másik izomsorvadásos gyermekek gyógyítását segíti” – mondta Lajcsi.

Bár nem sikerült mindent eladnia, nem csalódott. „Eddig mindig vásárolni jártam a piacra, most jó volt eladni is. Eldöntöttem, hogy heti rendszerességgel kijövök majd árulni. Sok értékes holmim van, amelyek nálam csak otthon porosodnak. Van például egy hatalmas oltárképem, amelyet egy romániai görög katolikus templomból kaptam, de szabadkőműves kitűzőm is. A gyűjtőknek, kereskedőnek egy ez kincsesbánya lehet, én pedig jó szívvel adom őket tovább, mivel nálam csak otthon porosodnának” - fogalmazott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink