Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-25 14:24:00

Nyugati Fény: Vörös Imre cáfolja, amit Karácsony állított róla a vitán

Karácsony Gergely humbugnak nevezte és szerinte már Vörös Imre sem gondolja, hogy feles többséggel el lehet törölni a kétharmados törvényeket. Ezt cáfolta a jogtudós.

Pénteken, a miniszterelnök-jelöltek második vitáján Dobrev Klára többek között arról is beszélt, hogy a kormányváltás után akár feles többséggel is hatályon kívül kell helyezni a kétharmados törvényeket. A Nyugati Fény arról ír, az ügy mellett neves jogászok, köztük Bárándy Péter, Vörös Imre, Fleck Zoltán is érveltek korábban.

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd, LMP jelöltje azonban „humbug”-nak nevezte a kijelentést, és szerinte már Vörös Imre sem gondolja, hogy el lehet törölni feles többséggel ezeket a törvényeket.

A Nyugati Fény a vita után telefonon érte el Vörös Imre jogtudóst, korábbi alkotmánybírót, aki a lapnak elmondta: látta a pénteki vitát, és megdöbbenve tapasztalta, hogy Karácsony Gergely valótlanságot állított róla.

Vörös hozzátette: semmiben nem változtatta meg a véleményét, és semmi olyan nyilatkozatot nem tett, amiből Karácsony erre a következtetésre juthatott volna. Vörös Imre hangsúlyozta: továbbra is fenntartja állításait, melyeket jogász társaival a Népszavában fejtett ki.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink