Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-25 15:14:00

Mesterházy Attilát támogatja Veszprémben a volt jobbikos Varga-Damm Andrea

Mesterházy Attila támogatására kéri Veszprém és a környékbeli települések ellenzéki érzelmű lakóit a Jobbikból nemrég távozott Varga-Damm Andrea. Ezt a politikus jelentette be Facebook-oldalán.

Mesterházy Attilát támogatja Veszprémben a volt jobbikos Varga-Damm Andrea

Varga-Damm bejegyzése így fogalmaz: „Az embereket nem politikai elkötelezettségük, hanem emberi és szakmai kvalitásaik szerint ítélem meg. Elismerem, ha olyanok is képesek teljesítményre, akik nem az én politikai közösségembe tartoznak. Az elmúlt években sokat dolgoztam együtt Mesterházy Attilával, akiről elmondható, hogy képviselőként és nemzetközi szervezetek tisztségviselőjeként hihetetlen emberi és szakmai fejlődésen ment végig. Ha megszólal akár a magyar Országgyűlésben, akár a nemzetközi fórumokon, figyelni kell szavaira. A Veszprém megyei 1. számú választókerület lakossága azon kevés, kivételes választókerületek közé tartozik, ahol olyan képviselőre szavazhatnak 2022-ben, akinek képességei és kapcsolatrendszere mind belföldön, mind külföldön tekintélyt teremtett, s valódi képviselője lehet a polgároknak.”

Mesterházy Attilát az MSZP indította az előválasztáson, ahol ellenfele a DK, a Jobbik, az LMP, a Liberálisok és a Márki-Zay Péter vezette MMM támogatását élvező Csonka Balázs.

A Závecz Research még július végén készített kutatást a választókerületben. Ennek tanúsága szerint az ellenzéknek nem lesz könnyű dolga Veszprémben és környékén. A választókerület lakói közül valamivel többen látják úgy, hogy jó irányban mennek az ország dolgai, mint hogy nem, viszont a választókerületben négyszer annyian elégedettek Veszprém és környéke helyzetével, mint ahányan elégedetlenek.

Ovádi Pétert a szavazók 67 százaléka tartotta júliusban alkalmasnak arra, hogy a választókerület képviselője legyen, Mesterházy Attilát 54%, de kedvezően ítélték meg Varga-Damm Andrea, Kész Zoltán személyét is. Csonka Balázs ekkor még viszonylag ismertlen volt, a válaszadók 80 százaléka nem tudta megítélni, hogy jó képviselő lenne-e. Más kérdés, hogy a DK országos erősödése július óta Csonka pozícióit is erősíthette Veszprémben.

Egy Ovádi Péter elleni küzdelemben Mesterházy Attila a nyári állás szerint 50-39-re alulmaradna.

Ennél is érdekesebb, hogy A Závecz mérése szerint Ovádit még az ellenzéki szimpatizánsok 20-25 százaléka is támogatná. Ha Mesterházy lenne az ellenfele, akkor az ellenzéki szavazók közül csak 12 százalék szavazna át a fideszes jelöltre.​

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink