Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-25 18:49:00

Megbüntették a pécsi tanárt, mert verekedő fiatalokat választott szét

Tüntetés is készül a pécsi tanár mellett, aki egy éve verekedő fiatalokat próbált szétválasztani. Az esetről videót készítettek, ez alapján végül a tanár ellen hoztak ítéletet, mondván, jogtalanul tartotta vissza a fiatalt. 170 ezer forintra büntették, sőt, ha az ítélet jogerős lesz, még az állását is elveszítheti. Az ATV Híradójának riportja.

Egyre többen állnak ki a pécsi pedagógus mellett, aki tavaly próbált rendet tenni annak az iskolának a közelében, ahol 16-17 éves fiatalok randalíroztak. Az esetről felvétel is készült.

Később az iskola egyik technikai dolgozója is beszállt a jelenetbe: ő fél évet kapott felfüggesztve az akciójáért. Közben egy ügyész kiszúrta, hogy a balhét gerjesztő fiút visszatartja a pedagógus. Tárgyalás nélkül a tanárt 170 ezer forintra büntették.

Jancsula Dezső magyar-történelem szakos tanár elmondta erről híradónknak: „ez egy iskolai erőszak ügy” volt, „aminek a bírói ítélet egy furcsa kimenetet adott.”

Ha az ítélet jogerős lesz, az a tanár állásába kerülhet. A 36 éve a pályán levő pedagógus azt mondta, hogy nincs B terve.

„A visszatartás ténye, az megvalósult. De, hogy ez egy közintézmény területén garázda módon viselkedőkkel szemben túlzott fellépés lenne, és bűncselekménynek minősítendő... Ezt állampolgárként sem nagyon tudom értelmezni, érintettként pedig természetesen nem” – magyarázta a pedagógus.

Az eset miatt már szimpátiatüntetést szerveznek azok, akik szeretnék elérni, hogy vizsgálják ki rendesen az ügyet.

„Az lehetetlen, hogy egy tanár, aki a feladatát végzi, retorziókkal nézzen szemben, azért, mert a mi gyerekeinket védi azon a területen, ahol megbízott tanárként dolgozik” – fejtette ki véleményét Stiebel Lőrinc, Kökény Község Önkormányzatának képviselője.

A tüntetést október elsejére tervezik azok, akik a tanár felmentését követelik. Közben a PDSZ kiadott egy közleményt, amelyben a szakszervezet is kiáll a pedagógus mellett.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink