Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-24 07:42:00

Orbán: az elfogadhatatlan számunkra, hogy egy magyar gyerek helyett idehoznának afrikai gyereket

A miniszterelnök bejelentette ma reggel, hogy ha meglesznek a források, nemcsak plusz 2 heti nyugdíjat fizetnek ki jövő év elején, hanem a teljes 13. havi nyugdíjat - még a választások előtt. Orbán Viktor arról is beszélt, a kormány célja egyértelműen az, hogy a gyermekvállalás gondolata nemcsak a család szentségéből, hanem gazdasági előnyökből is fakadhasson. A családot alapító fiataloknak tudniuk kell, hogy ehhez minden támogatást megkapnak Magyarországon - jelentette ki.

Nagy forgalom van Budapesten, nem csak a közutakon, hanem a politikában is - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök a tegnapi Demográfiai Csúccsal kapcsolatban azt mondta: eljöttek a barátaink, egymásnak adják a kilincset tudósok és politikusok. A francia elnök kezdeményezésére, akivel V4 találkozó lesz az év során még, megindult egy vita Európa jövőjéről, ami azon múlik, lesz-e gyerek – mondta a miniszterelnök. A jövő a gyermekekben van, ezért nem szabad elfogadni, hogy Európa a migrációval akarja pótolni a gyerekeket – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette, hogy a nyugat ebben a pillanatban nem képes saját magát fenntartani. A miniszterelnök szerint azért jönnek hozzánk, mert a magyar családpolitika különleges, kilóg a sorból, a legtöbbet költenek családpolitikára, és mindenkit érdekel, hogy működik-e, erre viszont nem tudott egyértelmű igenlő választ adni, mert ehhez kell egy vagy két évtized folyamatos politizálás. 

Magyar vagy afrikai gyerek? “Micsoda különbség!”

Ez egy matematikai megközelítés. Az elfogadhatatlan számunkra, hogy azt mondjuk, hogy egy hiányzó magyar gyerek helyett idehozunk valakit valahonnan “Afrika belsejéből”. “Az lehet, hogy matematikailag kijön, na de micsoda különbség!” - reagált Orbán Viktor a műsorvezető Nagy Katalin kérdésére, hogy sokan támadják a kormány családpolitikáját, azért is, mert sokan gazdasági előnyöket remélnek abból, ha távoli kulturákból hoznak munkaerőpótlásra “egy csomó embert” Európába.

Ezt Magyarország ki is mondja, ezt Nyugaton nem szabad így mondani -magyarázta Orbán Viktor az elhangzottakat. “Ezt ha most egy nyugati rádióműsorban mondtam volna, megfeszítették volna még a délelőtt során, bepereltek volna, azt mondták volna, hogy ez gyűlöletbeszéd” - mondta. “De én nem gyűlölök senkit, csak szeretem a sajátjaimat” - tette hozzá.

Megérti azokat, akik az LMBTQ életformát választják, de ők a kivételek, gondoskodni kell arról, hogy ők is emberhez méltó életét élhessenek, de azt nem fogadják el, hogy „ők akarják a mi gyerekeinket neveljék, azt majd mi neveljük”. "Kérem, elégedjenek meg azzal, hogy emberhez méltó, őket semmiben hátrányban nem érő politikában van részük Magyarországon" - mondta a miniszterelnök.

Az öt családtámogatási pillér elég. De a fő pillér az, a fő gerenda, hogy ha gyereked van, jobban élj. Korábban, minél göbb gyereket nevelt valaki, annál nagyobb biztonságban érezhette magát - fejtette ki a miniszterelnök a műsorvezető kérdésére.

De mint mondta, ma nem ez a helyzet, ma sokan gondolják, hogy a gyerek gond, nem biztonságos anyagilag. Ő csodálattal nézi azokat a nőket, “kemény nőket”, akik a család, a gyerekekvállalás mellett dolgoznak, karriert is építenek, akik nevelnek gyereket és dolgoznak.

Amikor családot mondunk, elsősorban az édesanyákra gondolunk - mondta Orbán Viktor, “mert a magyar életben a család az asszony körül rendeződik el, előbb utóbb mindenki a konyhában köt ki, ha vacsorát készít az ember édesanyja, ez mindenkinél így van, vagy a felesége” - fogalmazott. 

Megérti azt is, hogy “a keresztény testvérek” szerint "a gyerek több mint pénz”. Ez igaz, de kenyérrel is él az ember - hangoztatta a miniszterelnök, hangsúlyozva: a kormány célja egyértelműen az, hogy a gyermekvállalás gondolata nemcsak a család szentségéből, hanem gazdasági előnyökből is fakadhasson. A családot alapító fiataloknak tudniuk kell, hogy ehhez minden támogatást megkapnak Magyarországon - jelentette ki Orbán Viktor.

Azt még nem értük el, hogy akinek gyereke van, jobban éljen, mint aki nem vállal gyereket. Ide kell majd eljutnunk - jelentette ki a miniszterelnök. 

2021 egy nagyon nehéz év volt, mindenkinek, mindenkit meggyötört a pandémia, de a legnehezebb azoknak volt, akik gyermeket is neveltek – mondta elismeréseként Orbán Viktor. Mindenkinek van ötlete arra, hogy hova tegyék a pénzt, de mivel úgy látják, hogy a legnagyobb munkát a családosok tették, ezért adják vissza nekik az adót. Gyakran van úgy, hogy a kisvállalkozók kimaradnak a családtámogatás rendszeréből, holott szerinte fontos munkát végeznek, most találtak egy új elemet, amivel tudnak segíteni nekik is. 

Visszaadnák, amit a baloldal lerombolt

Ha rosszul emelsz minimálbért, annak a vége munkanélküliség lehet - jelentette ki a miniszterelnök a 200 ezres minimálbérre vonatkozó kérdésre válaszolva, egyértelművé téve, ezt nem így csinálják. Azt hangsúlyozta, hogy a fizetést azzal lehet visszaadni, ha emelkednek a bérek. Arról tárgyalnak, hogy a munkaadókat terhelő adókat csökkentik, mert így növekedhetnek a bérek - tette hozzá.

Amit a Gyurcsány-Bajnai kormány lerombolt, azért harcolnak most, hogy visszaadják. Azért szavaztak ránk - mondta a “jóvátétel” kapcsán, hogy amit a baloldali kormányok leromboltak, azt visszaadják. Úgy látja, hogy januártól 200 ezer forint lehet a minimálbér, és ez magasabb, mint a baloldali kormányok alatt az átlagbér összege volt - jelentette ki Orbán Viktor, kitérve arra is, hogy a nyugdíjasoknak még “tartoznak”, de jövő év elején az egyhavi, 13. havi nyugdíj kéthetes részét kifizetik.

A miniszterelnök kijelentette: harcol azért, hogy a következő választás előtt már úgy álljon a nyugdíjasok elé, hogy visszaadta a 13 havi nyugdíjat is.

Lesz negyedik hullám

Az elmúlt napokban 500 körül van a fertőzöttek száma. Lesz negyedik hullám, az a kérdés, hogy mit tehetünk – jelentette ki. Van egy ellenfeled, akkor az a kulcskérdés, hogy ki ismeri jobban a másikat, és most az a helyzet, hogy hosszú ideig a vírus jobban ismert minket, mint mi őt, de most már kezdjük kiismerni – fogalmazott. Hozzátette, hogy a baj azokkal van, akik nem oltatták be magukat, mert ők életveszélyben vannak, de „a magyar egy bátor fajta”, azonban mindenkit arra kér, hogy vegye komolyan a dolgot. Itt véget ér az ő lépése, csak egy lépés maradna, hogy kötelezővé tegyék az oltást, de szerinte ez ellenállásba ütközne. Szerinte az egészségügyben való kötelező oltást, vagy a munkaadók által elrendelt kötelező oltás talán belefér a magyaroknak.

17-18 millió adag oltóanyag lesz az év végéig, bárkit be tudnak oltani – mondta.

Az utolsó pillanatig a lezárás ellen érvelek

“Én a lezárás ellen érvelek, az utolsó pillanatig, ameddig csak lehet” - jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, igaz, hogy ez járványügyi kérdés, amit nem a miniszterelnöknek kell eldönteni, hanem a szakembereknek. “De egész addig, amíg mem alakul ki egy olyan helyzet, hogy a szakemberek számára egyértelmű, hogy már lezárás és korlátozás kell, addig nem is lesz” - jelentette ki a miniszterelnök.

Mint mondta, ha lesz is bármilyen korlátozás, akkor is inkább a védettségi igazolványhoz való visszatérést javasolja, “ami különbséget tesz azok között, akik vàllalták a felelősséget és beoltatták magukat, és akik nem. “Tehát azokat kell inkább korlátozni, akik nem oltatták be magukat. És minél teljesebb szabadabb életet, akik viszont beoltatták magukat A méltányosság elve ezt követeli meg” - mondta végül Orbán Viktor.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink