Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-24 20:48:00

Nem lehet szülni a Mátészalkai Kórházban délután fél kettőt követően

A Mátészalkai kórházban 13.30 után ügyeleti idő van, ekkortól pedig továbbküldik a vajúdó kismamákat is.

Nem lehet szülni a Mátészalkai Kórházban délután fél kettőt követően
Képünk illusztráció/ Forrás: MTI

Akár az 52 kilométerre lévő nyíregyházi kórházba is továbbküldhetik a kismamákat, a Mátészalkai kórházban ugyanis ügyeleti időben már nem lehet szülni - írja a 168.

Ez pedig konkrétan meg is történt a MátészalkaLeaks nevű Facebook csoport egyik bejegyzése szerint, mikor is egy kismamánál 22 óra 30 perckor elfolyt a magzatvíz, az ügyeletes orvos még is a nyíregyházi kórházba küldte tovább, ráadásul személygépkocsival kellett megtennie az 52 kilométeres utat.

Nem ez volt azonban az egyedüli eset, mikor vajúdó kismamát küldött tovább a kórház: szeptemberben egy hölgynél a hamarabb indult meg a szülés a kiírt időponthoz képest, majd mikor férje mentőt hívott hozzá, az közölte vele, hogy ”a Mátészalkai kórház mostanában nem fogad szülő nőket ügyeleti időben". Végül az ügyeletes orvos azt kommunikálta a szülő nő felé, ”csak a kitolási fázisban lévő kismamák szülhetnek ügyeleti időben Mátészalkán, vagy akik már több gyermeket is világra hoztak, hiszen belőlük szinte kipottyan a baba” - írta az érintett nő.

A 168 megkereste a kórház vezetőjét is, aki azonban éppen szabadságát tölti, így közleményére még várni kell.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink