Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-24 16:55:00

Kovács Zoltán reagált: Hiába hívtuk a Greenpeace-t a vadászati világkiállításra, nem jöttek

Az államtitkár szerint ehelyett "egy meglehetősen gyenge molinós akcióval és egy közlemény megfogalmazásával igyekeznek médiahajhász módon megkeresni kenyerüket".

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Greenpeace egy hatalmas molinót függesztett fel a vadászati világkiállítás egyik budapesti óriásplakátjára, „Lőttek a természetvédelemnek” szöveggel. A környezetvédelmi szervezet akciójával arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy miközben a kormány természetvédelmi eseményként hirdeti a kiállítást, annak költségvetése többszöröse annak, mint amit egy év alatt az állam valódi természetvédelemre költ.

Kovács Zoltán Facebook bejegyzésében reagált a szervezet akciójára, az államtitkár szerint ugyanis hiába hívták meg a szervezetet az eseményre, nem jöttek: "mint ahogy egyébként minden valamire való vadvédelmi, vadgazdálkodással foglalkozó szervezet a világ minden tájáról itt lesz" - fogalmaz.

Az államtitkár szerint azok a vadőrök, vadászok, akik nap, mint nap kint vannak a természetben, naponta többet tesznek a vadvédelemért, mint a Greenpeace egy évben.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink