Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-24 16:24:00

A vadászati világkiállítás óriásplakátján tiltakozik a Greenpeace: „Lőttek a természetvédelemnek”:

A kiállítás óriásplakátjára egy hatalmas „Vadászati Kiállítás: Lőttek a természetvédelemnek!” feliratú molinót helyeztek el reggel.

A vadászati világkiállítás óriásplakátján tiltakozik a Greenpeace: „Lőttek a természetvédelemnek”:
Forrás: Greenpeace

Az akcióval arra akarták felhívni a figyelmet, hogy a világkiállítás természetvédelmi eseményként való hirdetése teljesen abszurd - írja a Telex.

Egy hatalmas molinót helyeztek el a vadászati világkiállítás Hungária körút és Jurisich Miklós utca sarkán levő óriásplakátja elé reggel a Greenpeace aktivistái. „Vadászati Kiállítás: Lőttek a természetvédelemnek!” felirattal az aktivisták arra akarják felhívni a figyelmet, hogy a kiállítás költségvetése többszöröse annak, amit az állam egy év alatt a valódi természetvédelemre költ.

A Greenpeace közleményében azt írja: „Az Egy a természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás névre keresztelt rendezvény abszurd szimbóluma annak, hogy mi zajlik ebben az országban természetvédelem címén”.

A világkiállításra a hivatalos információk szerint a kormány 17 milliárd forint támogatást nyújtott: „Ez több mint 2,5-szer annyi, mint amennyit idén a kormány az összes nemzeti parkunk fenntartására ad. Ennél abszurdabb szimbóluma nincs is annak, hogy mi zajlik ebben az országban természetvédelem címén” – mondta Rodics Katalin, a Greenpeace természetvédelmi szakértője.

A környezetvédelmi szervezet hangsúlyozza tíz éve nincs az országnak környezetvédelmi minisztériuma.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink