Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-23 17:56:00

Ujhelyi szerint, amit Orbán a demográfiai csúcson mondott, „hazugság a valóságról és félelmetes a jövőre nézve”

Elkezdődött a demográfia csúcs Budapesten. A családügyi konferencia előadói a gyermekvállalás fontosságáról beszéltek. Felszólalt Mike Pence, az USA korábbi alelnöke is, aki az abortusz ellen foglalt állást. Orbán Viktor az új baloldalról azt mondta, hogy át akarják nevelni az óvodás gyerekeket, és aggodalommal figyeli az új marxizmus térnyerését. A találkozó előtt nőjogi aktivisták tüntettek a – szerintük – szélsőjobboldali felszólalók ellen. Az ATV Híradó riportja.

Orbán: Érzékeny politikai veszteségeket szenvedtünk az elmúlt években

 

A demográfiai csúcs előadói a gyermekvállalás fontosságáról beszéltek a Várkertbazárban tartott konferencián. A felszólalók között ott volt Mike Pence, az Egyesült Államok előző alelnöke, aki a civilizáció szívébe döfő problémának nevezte a család válságát. „Én azt hallom, hogy Magyarországon a terhesség megszakítások száma egy időben meghaladta a születések számát. Az elmúlt fél évszázadban a saját országunkban több mint 60 millió terhesség megszakítás történt. Kimondhatatlan tragédia. Elmondhatatlan veszteség” – fogalmazott Pence.

Felszólalt Alekszandr Vucsics szerb államfő is, aki szerint Magyarországnak és Szerbiának a klímaválság helyett, inkább a demográfiai kérdések jelentik a legfontosabb feladatokat. A délelőtti program utolsó beszédében Orbán Viktor először a számára rosszul alakuló külpolitikai helyzetet értékelte. „Érzékeny politikai veszteségeket szenvedtünk el az elmúlt években. A toryk kiléptek az Európai Unióból, így fontos szövetségest veszítettünk el az Európai Unión belül. Trump elnök úr nem folytathatta a munkáját, és Netanyau miniszterelnök úr ma az ellenzéket vezeti Izraelben” – mondta a miniszterelnök.

A kormányfő ezután úgy folytatta: mi magyarok a 40 évnyi államszocializmus miatt be vagyunk oltva a woke-vírus ellen. „Aggódalommal figyeljük a nyugaton szélsebesen teret hódító újmarxista, újbaloldali, woke-mozgalmak térfoglalását. Úgy látjuk, hogy már óvodákban félre akarják nevelni a gyerekeinet” – fogalmazott Orbán Viktor.

Ujhelyi István híradónknak azt mondta: mindaz, amit a miniszterelnök csütörtökön elmondott „hazugság a valóságról és félelmetes a jövőre nézve”.

„Azt gondolom, hogy az isten-haza-szeretet hármas leginkább azt kell, hogy jelentse, hogy Isten mentse meg a hazát attól, hogy Orbán-családja hatalmon maradjon” 

– fogalmazott az MSZP-s EP-képviselő.

Ujhelyi hangsúlyozta, az esetleges Karácsony-kormányban is kiemelt szerepet kap a család politika.

A demográfiai csúcs résztvevőit reggel nő jogi aktivisták tüntetése fogadta. A Nőkért Egyesült demonstrációjának elsődleges célja az volt, hogy a konferencia résztvevői ellen tüntessenek. Egy sor „rasszista, szexista, homofób, szélsőjobboldali” szereplő, köztük például Marion Maréchal Le Pent ellen, akinek „az abortuszról alkotott nézetei szigorúbbak, mint a francia katolikus egyházé – nyilatkozva híradónknak Antoni Rita, az egyesület elnöke.

A demográfiai csúcs felszólalói között egyébként olyan is szerepel, aki szerint a szexedukáció „háború a gyerekek ellen”, az egyik résztvevő pedig tagadja a 8000 ember életét követelő srebrenicai mészárlás megtörténtét.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink