Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-23 15:50:00

Szabó Tímea szerint megvalósult Orbán Viktor rémálma

A Párbeszéd társelnöke ezt az előválasztással kapcsolatban mondta, ahol a résztvevők számából azt látja, rengetegen akarnak változást.

Valamivel kevesebben, mint az eddigi rekordot jelentő keddi napon, de továbbra is sokan vesznek részt az előválasztáson, közölte az Országos Előválasztási Bizottság a Facebookon.

Szeptember 22-én, szerdán személyesen 57 806-an szavaztak, online pedig 3902-en. Ez egyben azt is jelenti, hogy összesen már több mint 200 ezren adták le a voksukat.

Szabó Tímea arról beszélt az ATV Start című műsorában, hogy Orbán Viktor rémálma valósul meg, mert – mint mondta – bármennyire is igyekeztek elhallgatni az előválasztást, az látszik, hogy rengetegen akarnak változást és kormányváltást. A Párbeszéd társelnöke az online szavazással kapcsolatban azt mondta: történt egy nagyobb kapacitásnövelés az operátori csapatban.

Fudan-népszavazás

Ahogy arról beszámoltunk korábban, jó ötlet Kocsis Máté szerint, hogy akár a választás napján is lehessen népszavazást tartani. De a szavaiból kiderült, a Fudanról a népszavazás csak a tervek elkészülte után indokolt - erre pedig ‘22 vége a határidő. 

Szabó Tímea törvényjavaslata volt, hogy töröljék el azt, hogy nem lehet népszavazást kitűzni az országgyűlési választások napjára (azaz, hogy a parlamenti választások előtt 41 nappal, utána pedig 130 napig nem lehet népszavazást tartani).

A Kúriának legkésőbb december végéig döntést kell hoznia a Karácsony Gergely által benyújtott Fudan egyetemről szóló népszavazásról. Szabó Tímea szerint az akkor már előválasztás után lévő ellenzék hetek alatt össze tudja szedni a szükséges 200 ezer aláírást, így – mint mondta – még benne vannak a 40 napos határidőben. Nincsenek illúzióik, szerinte az Orbán-kormány mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megakadályozzák a népszavazást, de Karácsony Gergellyel azt mondták: ha akadályozzák őket, a 2022-es választás tétje lesz a Fudan egyetem.

Pegasus-ügy

A napokban derítette ki a Direkt36 oknyomozó oldal, hogy Németh Dániel fotóst is megfigyelték az izraeli NSO Pegasus nevű kémszoftverével. Németh Dániel fotózta le többek között a magángéppel repülő Orbán Viktort és a luxusjachton nyaraló Szijjártó Pétert is. 

A kormánypárti politikusok részt vettek ugyan a Nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülésén, azonban az ott elhangzottakat 30 évre titkosították.

A Párbeszéd politikusa ezzel kapcsolatban arról beszélt, minden országban nyomozást indítottak a Pegasus-ügyben, és mindenhol elítélték a kormányok, kivéve az Orbán-kormány.

Nem vonják vissza a Fudan-törvényt: Megy tovább az előkészítés?

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink