Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-24 05:54:00

Megszólalt Gyárfás Tamás tárgyalása után, még Horn Gyula neve is felmerült

Folytatódott a Fenyő János meggyilkolása miatt indult büntetőper. A fejleményekről a Blikk számolt be részletesen. A lapnak megszólalt Gyárfás Tamás is, akit azzal vádolnak, hogy megbízást adott Portik Tamásnak arra, ölesse meg a médiavállalkozót.

A koronatanú Portik egykori bizalmi embere, egyben az egyik gyermekének keresztapja is, akinek az állítása szerint az egykori Energol-vezér vele üzent Gyárfásnak még Fenyő János halála előtt.

Gyárfás ezzel szemben határozottan kijelentette, hogy soha életében nem látta és nem találkozott a férfival. Meggyőződése, hogy a 4-es tanúként jegyzett személy a számára nézve részben terhelő vallomását hamisan tette meg és hazudik. A szóban forgó személyt azonban hazugságvizsgálatnak is alávetették, és az eredmények szerint igazat mondott. Ennek igazolására még a szerkezetet kezelő és a szakvéleményt készítő személyt is berendelték.

Ezután egy nyugdíjas asszonyt hallgattak meg, aki annak idején Fenyő Jánossal együtt dolgozott, és azt mondta: bizalmas kapcsolatban állt a férfival, ezért beszámolt volna neki arról, ha valamilyen konkrét fenyegetés érte volna, de ő ilyenről nem tudott.

Az asszony arról is beszélt, hogy Fenyőnek voltak ellenfelei, akikkel az üzleti életben akadtak ellentétei; és elmondta azt is, hogy a férfinak volt egy dossziéja is Gyárfásról, amit a hatóságok mellett állítólag Kuncze Gábor egykori belügyminiszternek is eljuttatott annak érdekében, hogy nyomozzanak a NAP TV egykori tulajdonosa ellen. Állítása szerint ráadásul még az akkori miniszterelnökhöz, Horn Gyulához is eljutott a Gyárfás–Fenyő konfliktus híre. Horn állítólag arra kérte Fenyőt, „ne bántsa Gyárfást”, de ő ezt nem vette tudomásul.

Az asszony után a VICO médiabirodalom gazdasági igazgatója következett, aki 23 év távlatából számos dologra már nem emlékezett. Azt mondta, nem álltak baráti kapcsolatban Fenyő Jánossal, de a felesége és Fenyő élettársa a hasonló korú gyerekeik miatt összejártak. Szerinte is Horn próbálta kibékíteni a feleket, mondván: két baloldali médium vezetője ne harcoljon egymással. Úgy tudja, hogy a politikus kezdeményezésére még egy megállapodás is született kettejük között, de a későbbi kézfogásuk csak felszínes volt.

Gyárfás a Blikknek a tárgyalás után azt nyilatkozta: „Gondolhatja, hogy érzem magam. Az eljárás kezdetéhez képest az a különbség, hogy most már mindennel pontosan képben vagyok. Eleinte nem tudtam rögtön visszaemlékezni a 27 évvel ezelőtti eseményekre, de rengeteget jártam könyvtárba, ahol tanulmányoztam a tanúvallomásokat. A Portik-hanganyagok leirata helyett mondjuk jobb lett volna Hemingway-t olvasni.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink