Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-09-23 12:18:00

Karácsony: „a Főváros soha nem döntött politikai alapon arról, kinek ad támogatást”

„A Főváros soha nem döntött politikai alapon arról, kinek ad támogatást. Ez sosem volt a mi stílusunk, és csodálkozom, hogy nem nyílik meg a föld alattuk, amikor ilyeneket állítanak” – írja közösségi oldalán Karácsony Gergely.

A főpolgármester arra reagált bejegyzésével, hogy a Miniszterelnökség nyilatkozata szerint nekik azért kell kizárólag a fideszes kerületeket támogatniuk, mert Karácsony Gergely elvette ezektől az önkormányzatoktól a forrásaikat és csökkentette a támogatásaikat. Hozzátette, „ismerjük a régi kommunista trükköt: vádold azzal az ellenfeledet, amit te magad követsz el.”

Hangsúlyozta Karácsony a posztjában: „nekem és a városvezetésnek mindig is az számított, hogy a budapestiek érdekeit szolgáljuk, azok a kerületek kaptak pénzt, ahol szükségét láttuk felújításoknak.”

A Miniszterelnökségi Sajtóiroda tegnap az atv.hu megkeresésére az üggyel kapcsolatban tudatta: “A kormány több százmilliárdos beruházásokkal segíti a főváros és a kerületek fejlesztését, csak a fővárosi utak felújítására az elmúlt három évben 20 milliárd forintos kormányzati támogatást fizettünk ki a kerületek vezetésének pártállásától függetlenül. A kormány mostani döntésével azokat a kerületeket kompenzálja, amelyektől Karácsony Gergely főpolgármester politikai bosszúból elvett fővárosi támogatásokat vagy jelentősen csökkentette azokat”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink